Oglasili se iz KK Partizan

Tanjug
Oglasili se iz KK Partizan

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan saopštio je večeras da mu je data informacija da će se druga utakmica finala Superlige Srbije protiv Crvene zvezde nastaviti za 24 sata.

Druga utakmica plej-ofa finala Superlige Srbije prekinuta je večeras pri rezultatu 57:45 za Partizan, na sedam minuta i 55 sekundi do kraja treće četvrtine kada su košarkaši Crvene zvezde napustili teren zbog neprikladnog skandiranja prema igračima i članovima kluba i ubacivanja predmeta u teren.

"Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu", stoji u saopštenju Partizana.

Partizan se osvrnuo na prethodne utakmice u kojima su vređani igrači i funkcioneri njihovog kluba.

"Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja", navodi se u saopštenju.

Iz kluba poručuju da su službeni predstavnici dobili informaciju da će utakmica biti nastavljena kroz 24 sata.

"Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata", naglašavaju u Partizanu. 

Igrači Partizana su se poslije toga povukli u svlačionicu i nisu se više vraćali na teren, iako su sudije odlučile da se utakmica večeras nastavi. 

"Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama. Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način dodele titulu državnog prvaka Zvezdi, a Partizanu takvom skandalu ne želi da učestvuje", zaključeno je u saopštenju.

Pošto se košarkaši Partizana poslije roka 15 minuta nisu pojavili, sudije su odsvirale kraj.

Konačan epilog donijeće direktor Košarkaške lige Srbije na sutrašnjoj sednici poslije izvještaja delegata, ali gotovo izvjesno biće 20:0 za Zvezdu i nova titula.

Povezane vijesti:

Direktor KLS-a: Zvezdi pobeda 20:0 i trofej Superlige

Meč između Zvezde i Partizana definitivno prekinut, sutra odluka KLS

Opšti haos u finalu Superlige: Zvezda se vratila, Partizan ima 10 minuta ili gubi titulu

Utakmica Zvezde i Partizana neće biti nastavljena večeras

Prekinut derbi: Zvezda napustila teren (VIDEO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana