Odličan start pa ubjedljiv poraz Partizana

GS
Odličan start pa ubjedljiv poraz Partizana

Košarkaši Partizana ubjedljivo su poraženi na gostovanju ekipi Fenerbahčea rezultatom 91:76, u okviru 20. kola Evrolige.

Partizan je sada na polovičnom učinku od 10-10, dok je turski tim pobjegao crno-bijelima sa 12 pobjeda i osam poraza.

Tim Željka Obradovića je odigrao jednu od najboljih prvih četvrtina u sezoni, imao i prednost na poluvremenu, ali je imao katastrofalnu seriju krajem treće i početkom četvrte dionice.

Čak devet minuta je bio bez koša iz igre i tu je dozvolio seriju rivalu od 25:4, gdje je meč bio prelomljen.

Partizan je počeo veoma dobro na krilima Bruna Kabokla. Brazilac je meč otvorio sa dvije trojke i dva penala, te je sa osam poena bio jedini koji je vozio "parni valjak" na startu.

Potom mu se priključio Kevin Panter i počeo da bude nerješiva enigma za "kanarince". Samo u prvoj dionici je ubacio 12 poena, te je "kumovao" Partizanovom vođstvu.

Ipak, doprinos se piše i Džejmsu Naneliju koji je poentirao u kontri, pa pogodio trojku za 14:23.

Nakon toga je Jasikevičus zvao tajm-aut, ali se Partizan nije zaustavio. Pogodio je Džejlin Smit uz faul, a potom Panter tri penala nakon prekršaja Madara za 19:31 nakon 10 minuta košarke.

Druga dionica počinje bombom Smita preko visokog Papajanisa za ogromnih +17, što je bila i najveća prednost nekog tima na ovom susretu (19:36).

Ali, baš tada, kreću i nevolje za tim Željka Obradovića. Do tada odlični Kaboklo je već u 12. minutu stigao do tri faula i morao je na klupu. Doužer je imao dvije lične, a oporavljeni Ledej je bio potpuno van ritma, promašivao je i gubio lopte, pa je i on išao brzo na klupu.

Dakle, nisu svi u Partizanu bili raspoloženi, naprotiv, pa se to brzo osjetilo i u rezultatu. Fenerbahče se razigrao, prije svih Tajler Dorsi, a trojku je ubacio i Nik Kalates pa se velika prednost Beograđana ubrzano topila.

To je u par navrata zaustavio Uroš Trifunović, trojkom, pa lijepim poluhorogom kojima je održavao "magičnih" +8 svom timu.

Kalates je spustio na četiri poena minusa u posljednjem minutu drugog kvartala, koju su obilježile tehničke greške Jasikevičusu i Hejs-Dejvisu, zbog čega su strasti u dvorani i tenzije narasle pred drugo poluvrijeme.

Pojačao je Fenerbahče agresivnost u trećoj dionici i konstantno pretio Partizanovom vođstvu. Crno-bijeli su odolijevali sa nekoliko koševa uz faul, Smita i Kaminskog, ali je rapsodija domaćih tek slijedila.

Najavio ju je Nejt Sestina sa svoje nove dvije trojke, ukupno četiri na meču, a toliko je do sada postigao u cijeloj evroligaškoj sezoni.

Donio je izjednačenje u dva navrata, a onda je Marko Gudurić prodorom donio vođstvo Fenerbahčeu i preokrenuo momentum. Motli je sa linije penala donio +4 pred posljednji kvartal, a onda kreće raspad sistema.

U prvih 80 sekundi Fener je postigao tri trojke za +13 (Dorsi dva puta i Gudurić), te je tu ovaj meč bio prelomljen. Nastavili su ova dvojica igrača i u nastavku da rasturaju Partizan, koji je bio bez koša iz igre više od devet minuta.

Do momenta kada je taj niz prekinut, u tom periodu Fenerbahče je napravio seriju 25:4. Partizan je bio u slobodnom padu, a čak ni Panter, koji je u prvoj dionici imao 12 poena, do četiri minuta prije kraja više nije imao niti jedan poen.

Stoga ishod nije ni mogao da bude drugačiji, od ubjedljivog poraza protiv direktnog konkurenta za mjesto u plej-ofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana