Nikolić: Želim da opravdam ulogu u Igokei

Darko Dragičević
Nikolić: Želim da opravdam ulogu u Igokei

LAKTAŠI – U košarkaškom klubu Igokea naredne sezone puno očekuju  od centra Zorana Nikolića. Reprezentativac Crne Gore dolazi iz Francuske, gdje je igrao prošle sezone a prije toga je sa puno uspjeha godinama nosio dres podgoričke Budućnosti.

Nikolić i povratnik Džeki Karmajkl će činiti tandem centara od kojih se očekuje dosta u narednim takmičenjima u ABA i FIBA Ligi šampiona . Zbog toga je Nikolić odlučio da ne bude dio reprezentacije koja se spremala za Svjetsko prvenstvao

-Smatrao sam da mi je potrebno da od starta budem u novoj ekipi kako bih prošao kompletne pripreme, te se nametnuo stručnom štabu i opravdao ulogu koja mi je namijenjena. Imaću veliku ulogu u timu tako da želim što bolje da se uigram i pomognem novim saigračima, a reprezentacija na mojoj poziciji zaista ima kvalitetne košarkaše – rekao je Nikolić.

Iskusni centar je uz Marka Jeremića, te američke košarkaše neko ko treba da donese čvrstinu i iskustvo mlađim igračima u timu.

-Prvi utisci su odlični. Znam da je klub sjajno organizovan napravljena je ekipa koja je spoj mladdsti i iskustva i čekamo da se ona kompletira i da onda krenemo u punom sastavu. Raduje me dobra atmosfera na treninzima. Svi su voljni da rade kako bi spremno dočekali ono što nas očekuje u narednom periodu- rekao je Nikolić.

Igokea će u pripremnom periodu organizovati veoma jak turnir povodom pola vijeka postojanja. Učešće su potvrdili moskovski CSKA, beogradski Partizan, zatim Hapoel, Galatasaraj i Turk Telekom.

-Biće sjajna uvertira za sezonu. Sve su to košarkaški velikani tako da nas očekuju baš jake provjere, da vidimo kako smo radili tokom priprema. Kvalitetni rivali će nam pokazati u kakvom smo stanju i šta treba da radimo nakon toga kako bi dočekali start takmičenja u pravoj formi. Pored našeg turnira imaćemo još Super kup ABA lige tako da ćemo imati dovoljno mečeva da se uigramo – dodao je Nikolić.

Odlični centar ističe da je grupa u FIBA ligi šampiona takođe veoma jaka sa predstavnicima Španije(Mursija), Turske (Tofaš) i Italije (Dekstona). Ekipe u ovom takmičenju još nisu kompletirane tako da je rano za bilo kakve prognoze, ali je jasno da tim iz Laktaša očekuje težak posao.

-Igokea se ovih godina izborila da igra grupnu fazu, tako da je to za nas to veliki izazov. Grupa u kojoj se nalazimo je odlična, veoma jaki timovi iz košarkaških zemalja tako da nas očekuju kvalitetni mečevi. Uprkos tome mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i napravimo dodatni iskorak u ovom takmičenju-rekao je na kraju Nikolić

Crna Gora prolazi grupu

Nikolić je u kontaktu sa saigračima iz repreznetacije Crne Gore i nada se najboljem Na Svjetskom prvenstvu.

-U kontaktu sam sa njima. Ide sve odlično, zako da se nadam se da će proći grupnu fazu. Imaju sjajnu ekipu i žrijeb je neško lakši iako su to sve dobre ekipe. Ali naši momkci mogu dobiti Meksiko i Egipat što im garantuje utakmicu protiv Amerike i da se bore za Olimpijske igre-optimista je novi centar Igokee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana