Nikola Topić projektovan kao prvi pik na NBA draftu

Srna
Nikola Topić projektovan kao prvi pik na NBA draftu

BEOGRAD  - Mladi srpski košarkaš i član Mege Nikola Topić projektovan je kao prvi pik na NBA draftu, objavio je prestižni američki sportski portal "Esbinejšn" (SBnation).

Ukoliko se ovo ostvari, Topić bi postao prvi košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije koji je izabran kao prvi pik na draftu.

Rekord je do sada držao srpski košarkaš Darko Miličić, koga su 2003. godine sa drugog mjesta na NBA draftu izabrali Detroit pistonsi.

Pravo da prvi biraju na draftu 2024. godine imaju "Detroit pistonsi".

Topiću su nedavno prognozirali drugo mjesto na draftu, ali se svojim fantastičnim igrama iz meča u meč izborio da bude projektovan za prvog kandidata.

Posebno se istakao u 11. kolu ABA lige kada je protiv evroligaša Crvene zvezde, njegovog matičnog kluba, ubacio 21 poen, uz po pet skokova i asistencija.

Topić je sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu ljetos u Nišu, a debitovao je i za seniorski tim.

Iz Košarkaškog kluba Mega ističu da je Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. godine.

Topić u ABA ligi prosječno postiže 18,9 poena, 6,8 asistencija, 3,2 skoka i ima 1,1 ukradenu loptu po utakmici uz šut od 52 odsto iz igre.

Ima treći najbolji indeks igrača u ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana