Nikola Šaranović otkrovenje sezone u ABA ligi: Reprezentacija ostvarenje sna

Darko Dragičević
Nikola Šaranović otkrovenje sezone u ABA ligi: Reprezentacija ostvarenje sna

ŽELEZNIK - FMP Železnik je godinama bio rasadnik košarkaških talenata, a pod vođstvom mladog stručnjaka Nenada Stefanovića stasava nova generacija igrača o kojima će da se priča u budućnosti.

Jedan od njih svakako je Nikola Šaranović. Mladi košarkaš dobio je pravu šansu tokom sezone a kao kruna rada došao je poziv selektora Svetislava Pešića.

Nakon meča protiv Igokee, Šaranović je kratko za “Glas Srpske” istakao da je bio oduševljen pozivom.

- Poziv u reprezentaciju je ostvarenje sna i na početku zaista nisam verovao da sam ga dobio. Za mene je to nagrada za sav uloženi rad tokom dosadašnje karijere, ali sigurno i motiv da i dalje nastavim još jače. Naravno da mi je želja da i narednih sezona budem reprezentativac i zbog toga ću još jače da treniram  - poručio je košarkaš.

FMP je izborio plasman u plej-of ABA lige ove sezone iako je nakon sjajnog starta imao problema pa je imao pet vezanih poraza.

- Nama je cilj bio ple-of i to smo ostvarili, ali tu nećemo stati. U svaki meč ulazimo da odigramo što bolje i da se dokažemo. Imali smo tu krizu i čvrsto smo verovali da ćemo je prevazići. Bilo je promena u ekipi, trebalo nam je vremena i očekujem da igramo sve bolje - dodao je Šaranović.

Košarkaš FMP ne voli da previše razmišlja o budućnosti.  Među “pantere” je došao iz redova Crvene zvezde, a bio je član ekipe koja je osvojila Kup Koraća 2021. godine.

- Koncentrisan sam samo da što bolje završim ovu sezonu sa svojim timom. Ne volim previše da gledam unapred a sigurno da mi je želja da se vratim u Zvezdu i da svojim igrama izborim mesto u timu - dodao je Nikola.

On u Železniku ima sjajnog mentora. Čarls Dženkins je ove sezone kapiten ekipe i na terenu ali i van njega. Ljubimac zvezdinih navijača je uvijek tu za mlade saigrače

- Dženkins je lider ove ekipe, uvek tu da nam pomogne. Pravi mentor koji nam ukazuje na greške. Od njega se zaista može puno naučiti posebno u odbrani. Stvarno hoće da nam pomogne da budemo bolji i da napredujemo a to radi na drugarski način kao pravi kapiten - dodao je on.

Idol Partizanovac

Inače idol među domaćim košarkašima za Šaranovića je reprezentativac Srbije i član Bajerna Vladimir Lučić. Iznenađenje za igrača koji je prošao Zvezdine mlađe kategorije da mu je jedan od omiljenih igrača bivši član Partizana.

- Ne gledam to s navijačke strane, čisto sportski. Zaista volim njegov stil igre, borbenost i energiju koju donosi. Nikad se ne predaje, uvek je tu za tim i to uvek treba da se ceni - poručio je Šaranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana