Nikola Đurasović organizuje revijalnu utakmicu povodom kraja karijere

Milan Zubović
Nikola Đurasović organizuje revijalnu utakmicu povodom kraja karijere

TREBINjE - Definitivni oproštaj od aktivnog igranja košarke Nikola Đurasović imaće 15. jula u revijalnoj utakmica koja će okupiti njegove bivše saigrače, dok će ujedno imati i humanitarni karakter.

Prošla sezona bila mu je posljednja aktivna i u 40. godini rekao je da je dosta igranja pa će trenirati djecu, dok će ujedno raditi u Fondaciji “Sveti Vukašin”. Ponikao je u Leotaru, za kojeg je igrao u četiri navrata, a tokom karijere još je nosio dresove Borca, Slavije, Enada, Krajove, Sparsa, Kožuva i Ren basketa.

- Ideja o ovome se rodila prije nekih pola godine i želimo da nam tema budu derbiji Leotara i Borca koji su igrani tokom posljednjih dvadesetak godina. Okupićemo mnogo igrača iz Trebinja i Banjaluke, a zajedno sa mnom biće 12 košarkaša koji su igrali za banjalučki tim. Od “borčevaca” planirano je da dođu Stefan Glogovac, Draško Albijanić, Bojan Milinović, Predrag Čubrilo, Danilo Palalić, Ranko Velimirović, Vladan Jocović, Zlatko Jovanović, Gojko Rodić, Igor Josipović, dok će tu biti i moj bivši saigrač iz Sparsa, a sada trener Borca Zoran Kašćelan. Trebinjsku ekipu trebalo bi da čine Goran Ikonić, Milan Radovanović, Branko Zotović, Dušan Marković, Dušan Đurić, Božo Đurasović, Igor Vreća, Vlado Aleksić, Bojan Setenčić, Bojan Pelkić... Neki od njih još malo igraju, a neki su odavno u penziji, a vjerujem da će biti lijepo druženje - istakao je Đurasović u razgovoru za “Glas Srpske”.

Revijalni susret počeće u 19 časova, a sat ranije na parketu kao predigra pojaviće se dječaci iz Akademije Humski. Meč je humanitarnog karaktera, sa donatorskom kutijom na ulazu dvorane za liječenje Valerije Brnjoš.

- Otac Valerije Brnjoš obratio se Fondaciji za pomoć pa smo odlučili da utakmica ima humani karakter. Valerija je veliki borac, trenira i radi te ima veliku želju da ponovo prohoda nakon što je prije 15 godina ostala nepokretna u saobraćajnoj nesreći. Nadam se da će publika doći u velikom broju da vidi nekadašnje igrače, evocira uspomene na jedan lijep period i ostavi prilog u donatorskoj kutiji - rekao je Đurasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana