Nenad Stefanović za "Glas": Da imamo pravi odnos prema dresu

Milan Zubović
Nenad Stefanović za "Glas": Da imamo pravi odnos prema dresu

BEOGRAD - Ekipu Igokee u novu sezonu povešće Nenad Stefanović. Mladi srpski trener dogovorio se o trogodišnjoj saradnji sa klubom kojeg dobro poznaje jer je protiv njega igrao dok je vodio FMP u ABA ligi.

Pored “pantera” Stefanović (38) je do sada radio u OKK Beogradu i Zemunu, a kao igrač nosio je dresove OKK Beograda, Sloge, Partizana, FMP-a, Svijecija, Mogrena, čačanskog Borca, Metalca, kragujevačkog Radničkog, Tamiša, Smedereva, Stokholma i Žarkova. Ovo će mu biti prvi trenerski posao van Srbije i dolazak u Republiku Srpsku ne vidi kao veliku promjenu.

- Dolazim u poznatu sredinu, što je jako bitno za mene i moju porodicu da prvi put kada poslom odlazim iz Srbije to ne bude predaleko. Ako smo već morali da se privremeno odvojimo, onda je ovo ispalo kao najblaža varijanta. Isto je govorno područje, klub jako dobro poznajem kao i ljude iz njega, tako da će period adaptacije biti jako kratak. Dolazim idućeg ponedeljka, dok ćemo 5. avgusta vrlo verovatno krenuti sa radom - izjavio je Stefanović za “Glas Srpske”.

Nije želio mnogo da govori o ambicijama kluba dok ekipa ne bude kompletirana.

- Mislim da to nije nešto o čemu bi trebalo javno govoriti. Čekaju nas teški izazovi na mnogo frontova, Superkup ABA, FIBA Liga šampiona, ABA liga, Kup BiH, prvenstvo BiH... a naše je da uvek idemo na pobedu u svim takmičenjima. Jedan od ciljeva je da klub prezentujemo u najboljem svetlu i da imamo pravi odnos prema dresu. To tražim od igrača, dok će stručni štab odraditi svoj deo posla. U stručnom štabu ostaće svi asistenti odranije, dok sa mnom jedino dolazi Vasilj Đurić sa kojim sam radio u Zemunu i reprezentaciji Srbije - istakao je Stefanović.

Igokea će i naredne sezone biti učesnik grupne faze FIBA Lige šampiona. Šampion BiH nalazi se među timovima koji će biti učesnici grupne faze, a ovo mu je peta sezona u kojoj će nastupati u ovom renomiranom takmičenju.

- Dobra stvar je to što nećemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i da smo odmah u grupi. Sa FMP-om sam igrao kvalifikacije za LŠ, što je jako nezgodno igrati jer vas negde oko 25. septembra očekuje finalna utakmica koja određuje ostatak sezone koja u tom trenutku praktično nije ni počela. Nakon žreba grupa definisaćemo neke stvari i verujem da će sezona krenuti ranije zbog povećanog broja klubova u ABA ligi, tako da ćemo imati nekoliko utakmica pre početka LŠ, što je dobra stvar za nas - naveo je Stefanović.

Jedino pojačanje za sada je Vojin Ilić koji je stigao iz Bosne.

- Sve radimo u dogovoru i nema problema. Trenutno smo u pregovorima sa onima koji su bili tu, trudićemo se da zadržimo jezgro igrača i verujem da ćemo sklopiti dobru ekipu. Biće nam potrebno dosta igrača, ali nećemo gomilati košarkaše, što može da bude mač sa dve oštrice, već pokušati da napravimo balans između mladih koji imaju određen nivo talenta i onih iskusnijih - rekao je Stefanović.

Žrijeb

Žrijeb kvalifikacija i grupne faze biće održan 26. juna. Grčka i Španija daju najviše predstavnika, po četiri. Iz Grčke su Peristeri (3. mjesto u šampionatu), Promiteas (5), Kolosos (6), AEK (7), iz Španije Mursija (2), Unikaha (3), Tenerife (6), Manresa (8), iz Njemačke Hemnic (3), Vircburg (4), Vehta (6), iz Turske Pinar Karšijaka (4), Galatasaraj (5), Manisa (6), iz Francuske Nanter (5), San Kventin (6), iz Izraela Makabi Ramat Gan (5), Hapoel Holon (6), iz Italije Ređijana (5), Tortona (8), iz Poljske Šćećin (2), Slaps Vroclav (3), iz Belgije Ostende (1), iz Mađarske Sombatelj (1), iz Letonije VEF Riga (1), iz Litvanije Ritas (1) i iz Srbije FMP. Preostala tri učesnika biće poznata nakon kvalifikacija u kojima će nastupiti 24 tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana