Nenad Stefanović trener Igokee: Skraćena rotacija uzela danak

Milan Zubović
Foto: KK Igokea

ORADEA - Trener košarkaša Igokee Nenad Stefanović nije bio mnogo razočaran nakon što je njegova ekipa doživjela dva poraza na turniru u rumunskoj Oradei.

Prvo je poražena od Kluža rezultatom 85:87, da bi potom u meču za treće mjesto od nje bolji bio Slask rezultatom 74:76.

- Protiv Kluža smo igrali izvanredno i zaslužili pobedu protiv jako dobre ekipe koja je u vrhu Evrokupa, ali, eto, jedna lopta je odlučila na kraju, kao i naša skraćena rotacija jer smo bili bez ijednog igrača na poziciji krilnog centra. Strahinja Gavrilović i Sandro Antunović nisu išli sa nama zbog povreda i ostali su u Laktašima pa moram biti jako zadovoljan načinom na koji smo odigrali. Sa Slaskom smo kontrolisali utakmicu 35 minuta, ali opet je došlo do zamora jer nam je to bila druga utakmica u dva dana koju smo faktički igrali sa devet igrača u rotaciji. Nismo uspeli da izdržimo i ugrabimo neku pobedu koju smo zaslužili - izjavio je Stefanović za “Glas Srpske”.

Pored Gavrilovića i Antunovića koji nisu bili sa ekipom, utakmicu protiv Slaska sa klupe je odgledao Velibor Milovanović koji nije dobio priliku, a mladi Luka Jovičić je odigrao samo 38 sekundi.

Ekspedicija Igokee u Rumuniju je otputovala nakon dvije kontrolne utakmice protiv Partizana i Crvene zvezde, a sada se vraća u Laktaše na finalni dio priprema. Protiv Kluža najbolji u timu iz Republike Srpske bio je Brajs Džons, koji je bivšem klubu ubacio 27 poena, kapiten Dragan Milosavljević je postigao 15, a Terel Karter 12 poena. Protiv poljskog tima Igokeu je predvodio Sakar Anim sa 19 poena - naveo je Stefanović, čiji će tim nakon Splita igrati sa Zadrom u gostima 27. septembra.

Generalnu probu Igokea će imati protiv Borca, dok će prvu utakmicu ABA lige odigrati 21. septembra protiv Splita u gostima od 18 časova.

- Sveukupni utisak nakon turnira je pozitivan jer podižemo nivo igre. Sa Borcem iz Banjaluke igraćemo u subotu i siguran sam da ćemo do prvog kola sa Splitom biti spremni. Nadam se da ćemo biti zdravi i kompletni - naveo je Stefanović, čiji će tim nakon Splita igrati sa Zadrom u gostima 27. septembra.

FIBA

Prvu utakmicu grupne faze Lige šampiona Igokea će odigrati protiv Nantera 2. oktobra u Laktašima. Preostala dva rivala u grupi A su izraelski Hapoel Holon i njemački Vircburg baskets.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana