Nenad Stefanović, trener Igokee: Rano je za prognoze

Milan Zubović
Nenad Stefanović, trener Igokee: Rano je za prognoze

MIES - Košarkaši Igokee igraće u grupi A FIBA Lige šampiona zajedno sa Nanterom, Vircburgom i Hapoel Holonom, odlučeno je žrijebom u Miesu.

Ekipi iz Aleksandrovca ovo će biti peti nastup u renomiranom evropskom takmičenju čija će iduća sezona početi 1. oktobra, a Fajnal for je planiran za maj iduće godine. Biće igrano po šest kola u kojima će svaka ekipa biti domaćin tri puta i tri puta gostovati.

Pobjednik grupe izboriće direktan plasman u top 16 fazu, dok će druge i trećeplasirane ekipe igrati baraž. Ukoliko Igoka bude prva u svojoj grupi, ići će u grupu I zajedno sa prvim timom grupe E te pobjednikom para C2/D3 i G2/H3. Ukoliko budu drugi, igraće protiv B3 tima i ako pobijede ići će u grupu L, gdje su planirani timovi D1, H1, i F2/E3. Ukoliko bi takmičenje završili na trećem mjestu igraće protiv B2 i u slučaju tog slavlja biće smještena u grupu K zajedno sa C1, G1 i boljim iz duela E2/F3. Svi posljednjeplasirani timovi završiće takmičenje.

- Ne volim mnogo da komentarišem žreb i ocenjujem da li je grupa preteška ili lagana. Sa svima igraš po dva puta i tražiš svoju šansu. U ovom trenutku teško je dati neku posebnu ocenu jer nijedan klub nije do kraja formirao tim, baš kao i mi - izjavio je trener Igokee Nenad Stefanović za “Glas Srpske”.

Zatim je kratko analizirao svakog rivala.

- Hapoel je ozbiljna ekipa koja mnogo novca ulaže u tim, tako da zaslužuju sav respekt, a naša prednost mogla bi da bude to što neće igrati u Izraelu. Mislim da su ranije igrali u Mađarskoj što bi za nas bila neka blaža varijanta za putovanje. Vircburg je stao u polufinalu šampionata Nemačke, a u četvrtfinalu je eliminisao aktuelnog šampiona Ulm. Sa klupe ga dobro vodi Sašo Filipovski, koji je poznat ovdašnjim ljubiteljima košarke. Nanter je klasičan predstavnik francuske škole košarke. Imaju fizički jaku ekipu koja mnogo trči i koja je atletski veoma moćna. Ipak, nikad se unapred nećemo predati, već ćemo ići na sve pobede. Nema potcenjivanja ostalih ekipa, ali nema ni precenjivanja - naveo je Stefanović.

Njegov bivši klub FMP igraće u grupi H, dok će Spartak debitovati na evrosceni. Subotičani će igrati u kvalifikacijama i prvi rival biće im Juventus Utena. Ukoliko ga pobijede naredni rival biće Dinamo Sasari, a potencijalni rivali u finalu su Bon, Andora i Antverpen. Ukoliko slave u finalu, igraće u grupi E.

Grupa A

Hapoel Holon

Igokea

Nanter

Vircburg

 

Grupa B

Unikaha

Ostende

Šćećin

Kvalifikant 3

 

Grupa C

Tenerife

Karšijaka

San Kventin

Kolosos

 

Grupa D

Galatasaraj

Promiteas

Vehta

Kvalifikant 2

 

Grupa E

AEK

VEF Riga

Makabi Ramat Gan

Kvalifikant 4

 

Grupa F

Ritas

Sombatelj

Ređiana

Slask

 

 

Grupa G

Manresa

Tortona

Kemnic

Kvalifikant 1

 

 

Grupa H

Unikaha

Peristeri

Manisa

FMP

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana