Nemanja Nikolić odigrao prvu utakmicu za Pečuj u prvenstvu Mađarske

Darko Dragičević
Nemanja Nikolić odigrao prvu utakmicu za Pečuj u prvenstvu Mađarske

PEČUJ - Bivši košarkaš banjalučkog Borca i Igokee Nemanja Nikolić debitovao je za NKA Pečuj u Mađarskoj. U premijernom nastupu za novi klub ubacio je 17 poena i bio među najefikasnijim igračima u pobjedi nad Honvedom sa 91:79 u osmom kolu mađarskog šampionata.

Uz to igrač je imao i sedam asistencija i četiri skoka pa je imao najbolji indeks u pobjedničkom timu. Sigurno da bolji debi nije mogao da očekuje, posebno jer se nedavno priključio novim saigračima. Nikolić je nakon odlaska iz BiH igrao u Srbiji, gdje je nosio dresove Sloge, zatim Slobode i Novog Pazara.

- Sezonu sam počeo u Novom Pazaru i došla je kvalitetna ponuda iz Mađarske za nastavak karijere. Ljudi u Pazaru su bili maksimalno korektni, izašli su mi u susret i pustili da izađem iz ugovora pa im zahvaljujem na tome. Za mene je ovo novo iskustvo, jer sam nakon BiH igrao u Srbiji za nekoliko ekipa. Bio sam desetak dana sa ekipom i mislim da sam se brzo uklopio. Bolji debi nisam mogao ni da zamislim, jer sam imao samo nekoliko treninga sa ostatkom tima. Odigrao sam dobru utakmicu, zadovoljan sam debijem. Najvažnije da je ekipa pobijedila u izuzetno važnom meču koji nas je ostavio u borbi za plej-of. Ostavio sam dobar utisak na početku, značićemo mi to dosta za samopouzdanje i nadam se još boljim partijama u budućnosti - rekao je Nikolić za “Glas Srpske”.

Prvi utisci o novom klubu su odlični. Pečuj ima veoma kvalitetnu žensku ekipu, sjajne uslove za treninge, tako da je Nikolić prijatno iznenađen onim što ga je dočekalo. Ako je suditi prema prvom meču i stil igre u prvenstvu će mu dosta odgovarati.

- Odlično sam primljen u novom klubu, gdje imamo sjajne uslove za rad. Grad je lijep, tako da se polako privikavam. Prvi utisci su da je liga veoma fizički zahtjevna, sa dosta stranaca. Naravno prednjače Amerikanci koji su odlični napadački i traže kontakt igru. Generalno igra se na dosta posjeda, veoma brzo, što mi odgovara i vjerujem da će mi ritam igre u potpunosti prijati i da ću moći da se brzo prilagodim te nastavim sa dobrim partijama - dodao je košarkaš.

Za Nikolića je ovo prvi inostrani angažman gdje ima i jezičku barijeru. Ipak, prilagođavanje na novu sredinu ide puno lakše, jer su u ekipi još trojica igrača iz BiH Ibrahim Durmo, Milan Lužaić i Fahrudin Manjgafić, dok je trener Goran Tadić.

- To mi je umnogome olakšalo privikavanje na novu sredinu. Stvarno mi je dobrodošlo to što u ekipi imam saigrače sa kojima sam već sarađivao. Sa Manjgafićem sam igrao u Novom Pazaru, odlično se poznajemo. Takođe bio sam i sa Durmom u timu, tako da su mi mnogo pomogli da se snađem po dolasku i što prije priviknem na novi tim, a uz to znam i Lužaić. Sigurno da je sve lakše sa njima, ali i sa trenerom Goranom Tadićem, koji je naslijedio Ivicu Mavrenskog, koji se povukao na početku sezone. Na ovoj akademiji ima dosta naših ljudi, tako da je sve olakšano - istakao je na kraju Nikolić.

Jezik veoma težak

Nikolić je kratko u Pečuju i već pokušava da nauči barem osnovne izraze mađarskog jezika da bi se što bolje snašao.

- Počeo sam da učim mađarski jezik i trenutno sam savladao nekoliko osnovnih stvari da bih znao da se snađem. Zaista je težak jezik, zvuči veoma komplikovano, ali potrudiću se da ga tokom boravka naučim koliko je to moguće. Biće borba, ali se ne predajem - uz osmijeh kaže igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana