Nema promjena: Na vrhu je samo Jokić!

GS
Nema promjena: Na vrhu je samo Jokić!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić zadržao je čelnu poziciju na najnovijoj listi MVP kandidata.

Kako prenosi sajt NBA, Jokić sa četiri uzastopna tripl-dabla u četiri uzastopne pobjede Nagetsa predvodi MVP listu.

Srpski centar se pridružio Raselu Vestbruku kao jedinom igraču od sezone 1997/98 koji je ostvario tripl-dabl prije četvrte dionice u najmanje četiri uzastopna meča.

Jokić ove sezone bilježi u prosjeku 25,8 ponea, 12,3 skokova i 9,3 asistencija, a prvi pratilac mu je Šaj Gildžus-Aleksander koji je ostao na drugom mjestu.

Koliko još Jokiću treba tripl-dablova do trećeg mjesta vječne liste

Zvijezda Oklahome je u nizu od sedam uzastopnih utakmica sa najmanje 30 poena, a ove sezone ima 44 takvih partija – najviše u NBA, prenosi B92.

Nije bilo promjena ni na trećem mjestu gde je Janis Adetokumbo. Dvostruki MVP na sve efikasniji način stiže do svojih 30,6 poena po meču, uz najbolje karijerne procente šuta iz igre.

NBA liga je najviše pažnje posvetila igračima sa četvrtog i petog mjesta, povodom predstojećeg meča Bostona i Dalasa. Džejson Tejtum i Luka Dončić su do sada međusobno igrali 10 puta i imaju po pet pobjeda.

Tejtum je na novoj listi preskočio slovenačkog košarkaša i trenutno je četvrti. Kao glavni razlog se navodi to što je glavni igrač trenutno prvog tima Istočne konferencije.

S druge strane, Dončić ima bolju statistiku, ali igra i za daleko slabije pozicionirani tim. Najbolji poentar NBA lige je u nizu od devet uzastopnih mečeva sa najmanje 25 poena.

U Top 10 su se još našli Domantas Sabonis, Donovan Mičel, Entoni Dejvis, Kavaj Lenard i Kevin Durent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana