NBA liga: Bogdanović napada "kelte"

Tanjug
NBA liga: Bogdanović napada "kelte"

MAJAMI - Košarkaši Atlante plasirali su se u plej-of NBA lige, pošto su noćas u gostima pobedili Majami rezultatom 116:105. Atlanta je već u prvom poluvremenu stekla dvocifrenu prednost, a Hoksi su u jednom trenutku imali i plus 24 (63:39).

Domaći košarkaši su u trećoj četvrtini smanjili prednost gostiju na minus pet, ali je Atlanta uspjela da odbije nalet igrača Majamija i zasluženo je stigla do pobjede. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tre Jang sa 25 poena, dok je Dedžonte Marej ubacio 18.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je za nešto više od 26 minuta na terenu postigao 14 poena i imao je dva skoka, dvije ukradene lopte i asistencije. Kod domaćih, najbolji je bio Kajl Lauri sa 33 poena, dok je Tajler Hiro dodao 26. Atlanta će u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije igrati protiv Bostona.

Majami će se boriti za osmo mjesto sa pobjednikom meča između Toronta i Čikaga. Osmoplasirana ekipa Istoka će u plej-ofu igrati protiv Milvokija. Plasman u plej-of Zapadne konferencije izborili su i košarkaši Los Anđeles Lejkersa, koji su na svom terenu poslije produžetka savladali Minesotu sa 108:102.

Najefikasniji u redovima Lejkersa bio je Lebron Džejms sa 30 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Entoni Dejvis ostvario dabl dabl učinak sa 24 poena i 15 skokova. U poraženoj ekipi najbolji je bio Karl Entoni Tauns sa 24 poena i 11 skokova.

Majk Konli je za Minesotu, koja je igrala bez suspendovanog Rudija Gobera, dodao 23 poena. LA Lejkersi će u prvom kolu plej-ofa Zapada igrati protiv Memfisa. Minesota u borbi za osmo mjesto na Zapadu igra sa pobjednikom meča između Nju Orleansa i Oklahome. Osmoplasirani tim Zapada će se u prvom kolu plej-ofa sastati sa Denverom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana