Nataša Šobot, košarkašica Orlova: Dobra atmosfera donosi pobjede

Milan Zubović
Nataša Šobot, košarkašica Orlova: Dobra atmosfera donosi pobjede

BANjALUKA - Prvi put je ekipa Orlova ubacila više od 100 poena na utakmici WABA lige. Taj uspjeh banjalučki tim ostvario je u svojoj četvrtoj sezoni i 72. utakmici regionalnog takmičenja.

“Orlice” su slavile protiv Plamena iz Požege rezultatom 108:75 u četvrtom kolu, što je bila treća pobjeda ove sezone, a najzaslužnija za trijumf bila je Nataša Šobot sa 31 poenom i pet skokova. Pratile su je Aleksandra Mužević sa 25 poena i osam asistencija te Safija Li sa 21 poenom.

- Eto, i to se desilo, da ubacimo više od 100 poena na jednoj utakmici WABA lige i to u četvrtoj sezoni kluba. Definitivno, klub napreduje svake sezone i ovo je potvrda toga. Kada je u pitanju utakmica sa Plamenom, nismo baš zadovoljni kako smo igrali prvo poluvrijeme. Iako smo vodili, nismo bili u našem ritmu, da bismo u drugom poluvremenu stisli u odbrani i kao tim dobili ovaj meč - izjavila je Šobotova za “Glas Srpske”.

Ona je povratnik u banjalučki tim, ali igranje u regionalnoj ligi nije joj novina jer je ranije branila boje kluba.

- Ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu kao i one odranije. Ostale su samo mlađe igračice, a i novi je trener. Bez obzira na to, odlično smo se uklopili iako samo dva mjeseca zajedno treniramo. Krasi nas dobra atmosfera koja nas vodi u pobjede. Trener Vesna je donijela neke novine i imamo sjajan odnos. Uz to, imamo i veću rotaciju igračica pa možemo izdržati jak ritam tokom meča, dok mlađe igračice sazrijevaju - istakla je Šobotova.

Banjalučanke su do sada upisale tri pobjede i poraz u WABA ligi, a on je doživljen kod aktuelnog šampiona Celja.

- Sjajan početak sezone za nas. Upisale smo tri pobjede, dok poraz od šampiona Celja nismo tragično shvatile. Znamo da se radi o jakoj ekipi koja je posljednjih petnaestak godina jedna od najboljih ekipa na prostorima bivše Jugoslavije, sa velikim budžetom i sistematskim radom. Pokazale smo im zube na njihovom terenu i nakon meča sa terena izašle zadovoljne jer smo dale sve od sebe, vidjele koliko možemo, pokazale da nas niko ne smije potcijeniti i dokazale sebi da imamo kvalitet. Vjerujemo da ćemo dobiti Celje na našem terenu u drugom dijelu sezone - naglasila je Šobotova.

Jasne ambicije

Ambicije ekipe za ovu sezonu sasvim su jasne.

- Želimo da odbranimo sve tri trofeja, Kup Republike Srpske, Kup i prvenstvo BiH, dok u WABA ligi želimo da izborimo nastup na Fajnal foru. Ekipa je prije dvije sezone bila treća na završnom turniru pa bismo željele bar da ponovimo taj uspjeh. Ipak, prvenstveno želimo da se plasiramo među najbolje četiri ekipe pa onda šta bude. Ipak, idemo korak po korak, najbitnija je iduće utakmica, a to je protiv Banovića u Ligi BiH - rekla je Šobotova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana