Monako se revanširao crno-bijelima

GS
Foto: Evroliga

Košarkaši Partizana poraženi su u večerašnjem gostovanju ekipi Monaka rezultatom 85:70, u okviru 24. kola Evrolige.

Crno-bijeli sada u elitnom takmičenju imaju skor od 12 pobjeda i 12 poraza, dok Monako ima skor 14-10.

Podsjećamo, Partizan je u prethodnom duel, odigranom u 12. kolu Evrolige, savladao Monako na domaćem terenu poslije velike borbe i produžetka, rezultatom 89:85.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i sa serijom 6-0 nametnuo svoj tempo igre. Partizan je tek poslije tri minuta uspio da konsoliduje defanzivni skok i kroz tranziciju dođe do lakih poena. "Crno-bijeli" su do poena dolazili uglavnom kroz reket ili šutem sa poludistance. Monako nije uspijevao da realizuje većinu šuteva koje su uzimali njegovi spoljni igrači.

Tokom druge dionice šut je malo bolje služio domaći tim, koji je uspio da se vrati u utakmicu. Ipak procenti šuta obje ekipe su bili sve slabiji, pa je viđeno malo poena. Dok se Partizan mučio sa realizacijom u napadu, Monako je to iskoristio i poveo minimalnom razlikom. Panter i Kaboklo su uspjeli svojim poenima da trgnu goste iz letargije i vrate Partizan u meč. Džejms je sa pet poena ponovo odlijepio svoj tim na plus sedam pred kraj prvog poluvremena.

U trećoj dionici Monako je nastavio gdje je stao krajem druge četvrtine, dok se Partizan sada više mučio u odbrani. Mnogo izgubljenih lopti bile su razlog rezultatskog minusa koji su košarkaši Partizana bezuspješno pokušavali da smanje. Monako je konstantno imao imzeđu plus osam i plus četiri, sve do dva minuta pred kraj četvrtine. 

Tokom posljednje četvrtine Monako je uspio da održi svoj tempo igre i da zaigra još agresivnije u odbrani. Došli su domaći do plus osam, dok je Partizan u napadu promašio skoro sve što je šutnuo. Partizan je do prvih poena u posljednjoj dionici došao poslije skoro pet minuta, dok je Trojka Džejms šest minuta prije kraja donijela domaćem timu dvocifrenu prednost i trasirala put ka pobjedi.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Majk Džejms sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencije, dok se u timu Partizana istakao Kevin Panter sa 28 poena. Džejms je na današnjoj utakmici prestigao Nanda de Koloa i zauzeo drugo mjestu na listi igrača koji su postigli najviše poena u Evroligi i sada je ispred njega samo Vasilis Spanulis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana