Mladost iz Mrkonjić Grada ima novi tim!

Milan Zubović
Foto: Nj. Tomić

MRKONjIĆ GRAD - Pod vođstvom trenera Gorana Sladojevića ekipa Mladosti počela je pripreme za narednu sezonu Lige BiH.

Mrkonjićani su drastično promijenili tim u odnosu na onaj koji je završio prošlu sezonu, u kojoj je izboren nastup u Ligi šest, što je prevazišlo prvobitna očekivanja. S nadom da će isti uspjeh ponoviti i u narednoj sezoni, igrači su krenuli sa radom.

- Sada smo ponovo na novom početku jer smo dosta promijenili tim. Izgleda da su neki igrači dobro naplatili dobru sezonu iza sebe, a mi ih nismo mogli zadržati u našim redovima. Ipak, doveli smo igrače koji mnogo obećavaju i koji će dobiti priliku da se pokažu na velikoj sceni. Osim Đorđa Aleksića i Dejana Ćupa, niko od njih nema posebnog iskustva u Ligi BiH, ali tu su da napreduju - izjavio je Sladojević za "Glas Srpske".

Ekipu su pojačali Aleksandar Pirgić, Đorđe Curović, Dušan Elez, Radonja Radonjić, Sergej Todorović, Sergej Jović i Vuk Gugović, a uprava će kasnije odlučiti da li je potrebno još pojačanja. Plan priprema je razrađen, a prvenstvo počinje 5. oktobra.

- Dogovorili smo se o kontrolnim utakmicama sa Bosnom, Širokim i Borcem. Ukoliko bude organizovan turnir u Donjem Vakufu, nastupićemo na njemu i odigrati dvije utakmice, ukoliko ne bude, naći ćemo rivale. Možda smo izabrali dosta teške protivnike koji odavno već treniraju, ali šta je, tu je, biće to dobra prilika da vidimo gdje smo i da moji igrači osjete kako je igrati protiv tri veoma kvalitetna tima - naglasio je Sladojević.

Ambicije su iste kao i svake prethodne godine.

- Prvi cilj je da izbjegnemo borbu za opstanak i budemo stabilan učesnik Lige BiH. Ukoliko nam se ukaže šansa kao prošle sezone da se domognemo Lige šest, znaćemo da je iskoristimo. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat - poručio je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana