Mladi košarkaši Srbije deklasirali Dansku za plasman u četvrtfinale EP

Tanjug
Mladi košarkaši Srbije deklasirali Dansku za plasman u četvrtfinale EP

NIŠ - Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Nišu pobijedila Dansku sa 107:62 (23:12, 28:16, 24:6, 32:28).

Najefikasniji u redovima Srbije bio je  Bogoljub Marković sa 16 poena, Mitar Bošnjaković je ubacio 14,a  Pavle Nikolić 13.

Niklas Polonovski se istakao kod Danske sa 19 poena.

Srbiju u četvrtfinalu očekuje Izrael koji je juče pobijedio Hrvatsku sa 84:66.Taj meč se igra sutra, od 20,30 časova u Čairu. U ovoj polovni kostura još su Nemačka i Grčka koje se sastaju sutra od 15,30 časova.

Tim  koji vodi trener Nenad Stefanović lako je opravdao ulogu favorita u duelu sa Danskom. Od prvog trenutka Orlići su namentuli svoj ritam, malo po malo, ali opet dosta brzo su stigli do visoke prednosti koju su do kraja održavali.

– Ono što smo hteli – da brzo rešimo utakmicu i da se rasporede minuti – to smo i uradili. Hvala publici na stvarno fantastičnoj atmosferi. Pozivam ih da i sutra dođu u najvećem mogućem broju. Sutra nam je najvažnija utakmica na prvenstvu, tako da nam treba puna hala i podrška svih u Nišu - rekao je selektor U18 reprezetnacije Srbije Nenad Stefanović

Za ekipu Izrela kazao je da je izvanredna , motivisana i hrabra.

-  Imaju mnogo promjena odbrane, puno individualnog kvaliteta. Ali, verujem u moje momke. Spremićemo se da pobedimo utakmicu. Oni ulažu nenormalno. Imaju u hotelu tamo 14 lap-topova, njih petorica. Mi nismo toga baš svesni. Vidi se po tome kako igraju. Ali, spremićemo se. Ne brinem se uopšte - dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana