Mladi košarkaši Igokee otputovali na finalni turnir FIBA Lige šampiona

Darko Dragičević
Mladi košarkaši Igokee otputovali na finalni turnir FIBA Lige šampiona

LAKTAŠI - Mladi košarkaši Igokee otputovali su u Tursku na turnir FIBA Lige šampiona. Za ekipu trenera Slobodana Kecmana biće ovo novo iskustvo jer će odmjeriti snage sa ekipama iz najjačih evropskih takmičenja. Turnir će biti održan u turskom gradu Bursi od danas do 16. aprila.

Igokea će biti u grupi A, gdje će se još takmičiti Ostende, Mursija, Nimburk i Hapoel Jerusalim.

Prvi rival u grupnoj fazi biće im belgijski Ostende, ekipa koja je poznata po kvalitetnom radu sa mladim košarkašima. Belgijanci u svom sastavu imaju nekoliko veoma talentovanih košarkaša koji su nosioci igre u mlađim selekcijama reprezentacije. Ovaj meč je u 11.15 časova.

Prvog dana Igokea će još odmjeriti snage sa Mursijom (20.15 časova) koja je u mlađim kategorijama među tri vodeće ekipe. O snazi rivala dovoljno govori činjenica da skauti ovog tima već u mlađim kategorijama dovode kvalitetne košarkaše, tako da će na megdan ekipi iz Laktaša i mladići iz Litvanije, Malija, Moldavije i Dominikane.

Ipak, glavna zvijezda tima je krilni centar Hoze Tomas Martinez. Trener Sito Alonzo je tokom boravka u ovom klubu napravio odličan program za mlađe kategorije koji daje rezultate.

Trener Slobodan Kecman ističe da je velika stvar što se Igokea našla među ovim rivalima i da je već to priznanje za tim iz Republike Srpske.

- Za naše momke ovo će biti veliko iskustvo. Igraćemo protiv veoma kvalitetnih ekipa koje imaju sjajne mlađe kategorije, tako da će nam ovi mečevi dati jasnu sliku o našim mogućnostima, te šta treba da popravimo u narednom periodu. Trenutno razmišljamo samo o prvim protivnicima, a to su Ostende i Mursija, dva kluba koja imaju odličan skauting i kvalitetne programe mlađih kategorija. Belgijanci su fizički veoma jaki, atletski moćna ekipa, dok je Mursija jedan od vodećih španskih timova koja takođe ima čak i internacionalne igrače u svom sastavu. Na nama je da pokušamo da odigramo što je bolje moguće, te da se na ovom takmičenju predstavimo u što boljem svjetlu. Sigurno je da će nam ovi mečevi i te kako dobro doći - poručio je trener Slobodan Kecman.

Igokea će 12. aprila igrati meč protiv Nimburka 15.45, dok je u četvrtak u 11.15 planiran duel protiv Hapoel Jerusalima. Grupu B čine Ritas Viljnus, Ludvigzburg, Tomaš, Ben Herclija i Tenerife.

Dva najbolja tima iz svake grupe izboriće plasman u polufinale, gdje će se sastati prvoplasirani grupe A i drugoplasirani B, te prvoplasirani B i drugoplasirani A.

Nakon Turske finale ABA lige

Za mlade košarkaše Igokee neće biti odmora ni nakon turnira FIBA Lige šampiona. Naime, ekipa će odmah imati i finalni turnir juniorske ABA lige. Polufinalni mečevi su na programu 19. april, a sastaju se Igokea - Crvena zvezda i Mega - Cedevita Olimpija. Dan kasnije na programu je i finale ovog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana