Miro Vukoje, trener košarkaša Jahorine: Odbrana već na nivou

Milan Zubović
Foto: Agencije

PALE - Pobjeda košarkaša Jahorine nad Zlatiborom (76:75) obradovala je trenera tima iz Pala Mira Vukoju, jer je izborena u dramatičnoj završnici.

Vukoje je zadovoljan načinom na koji je njegov tim odigrao finiš susreta kada nije poklekao protiv nekadašnjeg šampiona ABA 2 lige koji i dalje pravi sjajne rezultate u regionalnom takmičenju. Najefikasniji u ekipi Jahorine bio je Gojko Sudžum sa 23 poena, dok je Stefan Mijović ubacio 20. Kod gostiju Brano Đukanović je ubacio 20 poena.

- Utakmica sa Zlatiborom bila je na jedan posjed, iako smo tokom meča vodili sa 14 poena razlike i imali devet poena prednosti na početku posljednje četvrtine. Oni su pogodili neke trojke, mi promašili zicere pa se ušlo u dramatičnu završnicu, koju smo riješili u svoju korist. Zlatibor je veoma ozbiljna ekipa koja ima kvalitet u radu, veoma je “namazana”, sjajno igra jedan na jedan, dva na dva, pik end rol... i bio je ovo naš najozbiljniji test do sada pa sam zadovoljan kako smo odigrali. Imali smo pogodnost da odigramo utakmicu na jedan posjed kada je malo veći pritisak pa mi je drago kao su moji igrači odreagovali. U završnici smo pogodili jedno slobodno bacanje pa smo odlučili da branimo njihov posljednji napad, jer je ovo bio odličan trenutak za vježbanje te da vidimo kako to funkcioniše - rekao je Vukoje za “Glas Srpske”. 

Bio je ovo četvrti kontrolni meč Jahorine u pripremnom periodu, a prvi je bio spektakl protiv Crvene zvezde. 

- Goražde smo dobili sa 11 poena razlike i dobro smo odigrali u odbrani, čime sam baš zadovoljan. Zatim smo dobili Užice sa 19 poena razlike, što je bila naša nova dobra utakmica i bio sam iznenađen da smo tako rano došli do visokog nivoa u odbrani, što me raduje. Zatim smo dobili Zlatibor pa je lijepo trenirati poslije pobjede, mada utakmica nije bila biti ili ne biti. Rezultat je bio u drugom planu, ali je mnogo ljepše poslije pobjede doći na trening, makar ona bila u prijateljskom meču - naveo je Vukoje. 

Jahorina će iduće sedmice igrati protiv Bosne, zatim slijedi meč sa Loznicom 21. septembra, dok će se 25. sastati sa Užicem i onda 27. sa Mostarom.

Mali problemi

Vukoju muči povreda krilnog centra. 

- Našeg igrača nema već 20 dana i neće ga biti još neko vrijeme i jedva čekamo da se vrati, jer je veliko opterećenje na Sudžumu i Silađiju, dok i Gutalj na “petici” ima problema pa me brine kako da održim svježinu. Jedino je to problem, a već se isprofilisalo ko je na svom nivou, a ko nije. Pojačanja ne tražimo, ali nikad se ne zna. Liga počinje 5. oktobra, vremena je malo i puno pa ćemo vidjeti - rekao je Vukoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana