Miro Vukoje, trener košarkaša Jahorine: Nećemo svaki dan pričati o tituli

Milan Zubović
Miro Vukoje, trener košarkaša Jahorine: Nećemo svaki dan pričati o tituli

PALE - Gostujućom pobjedom protiv Stars basketa (70:58) košarkaši Jahorine započeli su drugi dio sezone Prve lige Republike Srpske.

Iako je cilj kluba da osvoji šampionsku titulu, trener ekipe Miro Vukoje spušta loptu na zemlju i ne dozvoljava da se priča samo o tome, već o treningu i narednom protivniku. Paljani, koji su debitanti u prvenstvu Srpske, dijele prvo mjesto na tabeli sa Radnikom uz učinak 10-2.

- Ne bih to previše potencirao svakog dana, svake sedmice ili u svakoj izjavi. Na polusezoni smo rekli da to želimo i naše je da se posvetimo realizaciji tog cilja. Želimo da radimo i ne želimo da pričamo o tome jer kada se nešto previše potencira, onda dođe do problema. Moramo biti skromni i svakog protivnika smatramo ravnopravnim - izjavio je Vukoje za “Glas Srpske”.

Kao najveće rivale vidi bijeljinske klubove od kojih je izgubio u prvom dijelu sezone.

- Radnik i Budućnost predstavljaju nam najveće protivnike mada nikad ne treba zaboraviti i ostale klubove čiji mladi igrači mogu zablistati u svakom momentu te mogu dobiti svakoga. To nameće obavezu da se svakom protivniku maksimalno ozbiljno pristupi jer svako iole potcjenjivanje može skupo koštati - naveo je Vukoje.

Prva utakmica nakon jednomjesečne pauze bila je dosta teška.

- Krenuli smo pobjedom protiv ekipe koja se dobro pojačala u zimskoj pauzi i po kvalitetu igrača spada među bolje timove, čak i među četiri najbolja. Utakmica u Gradišci bila je dosta teška jer smo tokom pauze imali samo jedan prijateljski meč pa nismo bili u najboljem ritmu. Uz to, angažovali smo Aleksu Čovičkovića i Dušana Bubanju. Aleksa je već neko vrijeme s nama, dobro se uklopio na treninzima i biće veliko pojačanje na mjestu organizatora igre. S druge strane, Dušan je odradio tek nekoliko treninga sa ekipom i tek treba da pohvata konce igre. Sa njim dobijamo snagu u reketu, što će nam dobro doći kada budemo igrali protiv ekipa koje imaju malo snažnije “petice” - naveo je Vukoje.

Tokom pauze Derventa je odustala od takmičenja pa je došlo do promjene rasporeda.

- To je stvarno šteta i nadam se da će ljudi iz Dervente konsolidovati klub i seniorski tim dovesti na ovaj nivo. Njihovo odustajanje malo je poremetilo neke planove zbog novog rasporeda utakmica, ali kako nama, tako svima, pa moramo ići dalje - zaključio je Vukoje.

Rezultati i plasman

U ostalim utakmicama 14. kola postignuti su sljedeći rezultati: Student-Igokea - Rogatica 71:60, Akademac - Drina Princip 61:66, Olimp - Sloboda 73 59:86, Radnik - Sutjeska 89:78. Varda HE - Budućnost (13. februar). Plasman: 1. Jahorina 10-2, 2. Radnik 10-2, 3. Budućnost 8-3, 4. Drina Princip 7-5, 5. Akademac 7-5, 6. Student Igokea 6-6, 7. Rogatica 6-6, 8. Sloboda 73 6-6, 9. Sutjeska 5-7, 10. Stars basket 4-8, 11. Varda HE 2-9, 12. Olimp 0-12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana