Miodrag Batinić, predsjednik Leotara: Nastavićemo sa istom filozofijom

Milan Zubović
Miodrag Batinić, predsjednik Leotara: Nastavićemo sa istom filozofijom

TREBINjE - Uprava Košarkaškog kluba Leotar je na godišnjem odmoru nakon sezone u Ligi BiH.

Trebinjci su zauzeli peto mjesto na tabeli ligaškog dijela takmičenja, da bi ih potom u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Borac. Kada se podvuče linija nakon svih dešavanja, generalna ocjena je da je sezona bila uspješna jer je tim imao stabilnost u igri.

- Planiramo nastaviti u istom smjeru, sa istom filozofijom kluba odnosno da budemo bazirani na domaći igrački kadar. Izmirili smo sve obaveze iz prošle sezone tako da bez finansijskih opterećenja ulazimo u novu sezonu. Sada je malo zatišje u klubu jer do početka priprema ima dovoljno vremena, ali ćemo brzo početi s radom - rekao je predsjednik kluba Miodrag Batinić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, potrebna im je pomoć svih institucija da nastave sa sprovođenjem svojih planova.

- Imali smo najmanji budžet od svih klubova u Ligi dok ćemo se u narednoj sezoni pružiti onoliko koliko budemo mogli. Mnogi dobijaju bolju pomoć države, ali ne i mi iako je Trebinje centar s velikim potencijalom za košarku mada to nije prepoznato. I da kojim slučajem imamo veći budžet njegovali bismo domaći kadar. Da su okolnosti bolje ne bismo dovodili igrače sa strane već bi naše zadržavali da ne idu za boljim ponudama - naglasio je Batinić.

Treneru Marku Ičeliću istekao je ugovor i on ima ponudu Slobode iz Tuzle, ali još nije odlučio hoće li je prihvatiti.

- Znam za tu ponudu, ali šta možemo da učinimo jer je on za nas bio vezan jednogodišnjim ugovorom i imali smo vrlo korektnu saradnju. Ukoliko Ičelić ne ostane kod nas imamo neke opcije za trenera. Nismo klub koji će napraviti gluposti da odemo u kanal. Prošle sezone imali smo 14 momaka iz Trebinja ili im je majka iz Trebinja, a imamo osnovu ekipe sa sedam-osam igrača i angažovaćemo još dva-tri iskusnija. Nećemo dovoditi Amerikance i prijatelji smo sa svima - istakao je Batinić.

Đurasovići

Ekipa je ostala bez najiskusnijeg igrača Nikole Đurasovića koji je odlučio da u 40. godini završi igračku karijeru. Da li će njegov mlađi brat Božo ovog ljeta ponovo obući dres matičnog kluba uskoro će biti poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana