Minesota razbila Denver: O putniku u finale odlučuje majstorica

GS
Minesota razbila Denver: O putniku u finale odlučuje majstorica

MINEAPOLIS - Denver je propustio prvu meč loptu da se plasira u finale Zapadne konferencije!

Nagetsi su razbijeni na gostovanju Minesoti rezultatom 115:70, pa će putnika u finale odlučiti majstorica (3:3 u seriji). Odlučujući meč igra se u Denveru.

Bila je to košmarna noć za Nikolu Jokića i drugove u Mineapolisu. Ništa im nije polazilo za rukom.

Poveli su na početku 9:2 i od tada je na parketu postojao samo domaći tim. Uslijedila je serija Minesote 20:0 i pitanje pobjednika više niko nije postavljao. U jednom momentu razlika je bila 50 poena - 114:64!

Košarkaši Denvera bili su veoma loši u organizaciji napada i branjenju protivničkih akcija. Na trenutke je ekipa Majka Melouna, naročito u posljednjoj četvrtini, izgledala potpuno nemoćno u odnosu na tim koji predvodi Kris Finč.

Entoni Edvards je u pobjedi Minesote postigao 27 poena, Džejden MekDenijels je ubacio 21 poen i predvodio odbranu tima, a Majk Konli je imao 13 poena. Centri Timbervulvsa. Rudi Gobert, Karl-Entoni Tauns i Naz Rid upisali su ukupno 38 skokova uložili sve napore kako bi zadržali trostrukog MVP-ja NBA lige Nikolu Jokića na 22 poena.

Jokić je upisao i devet skokova, ali samo dijve asistencije za 36 minuta na parketu. Srpski centar je imao 9-19 pri šutu iz igre.

Džamal ​​Mari je postigao samo 10 poena za Denver, uz loš učinak šuta iz igre 4-18. Aron Gordon je imao 12 poena i osam skokova za Nagetse.

Minesota je povela u seriji sa 2:0, a potom je Denver preokrenuo vođstvo na 3:2. Nagetsi će imati prednost domaćeg terena u meču odluke za plasman u finale Zapadne konferencije. Duel je zakazan za nedelju, 19. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana