Milosavljević: O kvalitetu Zvezde ne treba trošiti reči

Milan Zubović
Milosavljević: O kvalitetu Zvezde ne treba trošiti reči

LAKTAŠI - Dragan Milosavljević pojačao je Igokeu sredinom prošle sezone dok će ove kao kapiten da je povede saigrače u borbi na dva fronta.

Prvi zvanični izazov biće i najteži.

Prvo kola ABA lige donosi im Crvenu zvezdu za protivnika u Laktašima (subota, 20 časova).

- Ne treba mnogo trošiti reči na ekipu Zvezde koja je uz Partizan jedna od favorita za osvajanje ABA lige. U pitanju su evroligaške ekipe koje imaju sjajne rostere, sjajne trenere. Biće teško iako igramo na domaćem terenu na nama je da damo sve od sebe bez velikog pritiska i vidimo gde smo u ovom trenutku na početku sezone. Imali smo problema sa povredama tokom pripremnog perioda i praktično nismo dugo zajedno kao ekipa i na nama je da se opustimo i uživamo. Uvek je lepo igrati protiv najboljih ekipa i tražićemo našu šansu kroz odbranu, skok, borbenost - rekao je Milosavljević.

Skuting pred utakmicu je odrađen, ali je teško odrediti sa koje pozicije vreba najveća opasnost.

- Kada ispred sebe imaš 12 takvih igrača sasvim je svjedno koga čuvaš. Zvezda ima sjajnu ekipu koja je puna na svakoj poziciji sa vrhunskim igračima. Mislim da smo i mi odradili dobar posao tokom leta pa imamo odlično ekipu koja ima širinu uz nekoliko igrača koji mogu da odgovore svim izazovima. Jedva čekamo početak sezone, svi smo na okupu i cilj je da rastemo iz treninga u trening te iz utakmice u utakmicu - izjavio je Milosavljević.

Trener Vladimir Jovanović ove sezone imaće na raspolaganju mnogo igrača jer na svakoj poziciji ima dva kvalitetna rješenja.

- Mislim da imao širinu i da se na utakmici možemo osloniti na "svič" gde nema puno velikog mis meča i svi smo veliki, imao fiziku i to je prednost koju ćemo koristiti. Doalzak Gordića mnogo nam znači, iskusan je i odličan igrač. Imamo nekoliko igrača koji su bol hendleri, koji mogu da prense loptu i da preuzmu odgovornost na sebe. Centarska linija ima puno mesa. Tu Nikola Marić, Zoran Nikolić i Džeki Karmajkl tako da je bitno imati dosta igrača u rosteru da održavamo intenzitet i svežinu jer igramo i Ligu šampiona - istakao je Milosavaljević.

O ambicijama nije želio mnogo jer još nije odigrana nijedna utakmica mada ima želju što se tiče plasmana.

- Nadam se da možemo među četiri u ABA. Malo je glupo pričati o tome jer sezona nije ni počela i ko zna u kojem sve smeru to može da ide. Optimista sam što se tiče ekipe. Momci su sjajni, veliki radnici i atmosfera je odlična. Uz malo sreće možemo do četvrtog mesta - naglasio je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana