Miloš Pavlović novi selektor košarkašica

GS
Miloš Pavlović novi selektor košarkašica

SARAJEVO - Miloš Pavlović je novi selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, odlučio je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH.

S ambicioznim stručnjakom, kako se navodi na zvaničnoj stranici Košarkaškog saveza BiH, obavljeni su temeljni razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu selekcije.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom na to da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa reprezentacije.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, takođe kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Uspješno je obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Takođe, kao dio stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato.

-Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto selektora. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve - istakao je Pavlović u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana