Milica Đokić za "Glas": Sezona bez poraza djeluje nestvarno

Milan Zubović
Milica Đokić za "Glas": Sezona bez poraza djeluje nestvarno

BANjALUKA - Prvu sezonu u dresu Orlova mlada košarkašica iz Brčkog Milica Đokić pamtiće po trofejima.

Prvo je stigla do Kupa Republike Srpske, zatim Kupa BiH, da bi potom sa svojom ekipom na impresivan način stigla do šampionske titule BiH. Naime, banjalučki tim ostvario je svih 27 pobjeda (22 u ligaškom dijelu, dvije u polufinalu i tri u finalu plej-ofa) bez ijednog poraza što nikome ranije nije pošlo za rukom.

- Brojka od 27 pobjeda bez poraza je zaista zavidna i pomalo nestvarna. Pokazale smo kvalitet i karakter kroz cijelu sezonu pogotovo u nekim teškim utakmicama gdje nismo bili skroz svoji i gdje nismo imali kontrolu nad igrom, ali smo uspjeli da pobijedimo. Mislim da samo velike ekipe uspijevaju da dobiju takve utakmice pa smatram da smo i mi takvi. Bilo je zadovoljstvo biti dio ove ekipe ove sezone i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim rezultatima i da će ekipa ostati u ovom sastavu iduće sezone - izjavila je Đokićeva za "Glas Srpske".

Milica je ove sezone devet puta igrala protiv sestre Sare koja nastupa za Lavove i slavila je u svim mečevima.

- Pa dobro. Izgleda da neko mora da promijeni klub (ha-ha-ha-ha). Možda ona da bude među pobjednicima. Nadam se da ćemo i u budućnosti ponovo igrati zajedno kao i ranije - navela je Đokićeva.

Šampionsku titulu Orlovi su osvojili nakon što su u finalu nadigrali Lavove sa 3:0 u seriji. Ove sezone banjalučki i brčanski klub igrali su čak devet puta i pobjednik je uvijek bio isti. Atmosfera u ekipi bila je na visokom nivou i vodila ih je do tri trofeja.

- Banalno bi bilo reći da nije bilo nekih problema i padova kroz sezonu kao i u svakoj ekipi, ali trudile smo se da podižemo jedna drugu i da dižemo timski duh. Trener nas je motivisao u svlačionici i to je došlo sve na svoje mjesto i trudile smo se da završimo sezonu bez poraza i uđemo u istoriju kao jedina neporažena ekipa koja je osvojila ligu i drago mi je što smo uspjele - istakla je Đokićeva.

Banjaluka

Juniorska reprezentativka Srbije prošle godine rodno Brčko zamijenila je Banjalukom.

- Ovu prvu godinu koju sam provela u Banjaluci pamtiću po mnogim medaljama, kako školskim tako i klupskim. Sve u svemu, jedan prelijep period u klubu sa saigračicama - navela je Đokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana