Mile Ilić, autor podkasta “Jao Mile”, za “Glas Srpske”: Ugostiću sam sebe

Dejan Kondić
Mile Ilić, autor podkasta “Jao Mile”, za “Glas Srpske”: Ugostiću sam sebe

KOZARSKA DUBICA - Košarkaški klub Una iz Kozarske Dubice minulog vikenda obilježio je 50 godina postojanja i rada. Brojni ugledni gosti, bivši i aktuelni majstori igre pod obručima, bili su na proslavi rođendana dubičkog kluba. Jedan od njih je i Mile Ilić.

Nekadašnji reprezentativni centar uplovio je u novinarske vode i uspješno vodi podkast “Jao Mile” koji je ime dobio po Ilićevom nadimku iz igračkih dana. Snimio je više od 60 epizoda i ne planira da stane. U razgovoru za “Glas Srpske” priznao je da ga nagovaraju da “ugosti sam sebe” i smatra da će to biti poseban izazov.

- Mnogi mi predlažu da budem sam sebi gost, zasad nije izvodljivo i nisam još spreman za to. Kada to uradim, biće maratonska emisija, veoma duga. Biće sigurno nekoliko epizoda - rekao je Ilić.

U njegovim podkastima gostovalo je dosta zanimljivih košarkaša, a Ilić nam je otkrio koja mu je omiljena priča.

- Svaka mi je posebna, jer kroz razgovor čujem dosta stvari koje su mi zanimljive, koje ni sam nisam znao. Branko Sinđelić i Nikola Otašević, po reakcijama publike, bili su gosti dve najgledanije emisije i mislim da su ostavili najjači utisak. Mene je lično najviše nasmejala Sinđelićeva priča kako je došao u Partizan. Umalo nisam pao sa stolice kada sam je čuo, preporučujem svakako vašim čitaocima da i oni pogledaju - uz osmijeh je istakao Ilić.

Svojevremeno košarkaš FMP-a i Crvene zvezde ističe da nije očekivao da će njegov projekat imati tako dobre komentare u javnosti.

- Iskreno, nisam očekivao da će podkast imati tako dobar odjek u javnosti. Slučajno sam pokrenuo tu priču na nagovor prijatelja, da vidimo kako će to izgledati. Međutim, to je zaživelo, lepo funkcioniše, sluša se, gleda se, prepričava se, što je najvažnije. Nastaviću i dalje da snimam, baš me raduje - otkrio je Ilić.

Nekada sjajni centar u prednosti je u odnosu na svoje nove kolege, sportske novinare, jer jako dobro poznaje svoje goste i lakše mu je da izvuče dobru priču.

- Većinu momaka lično poznajem, s nekima sam i igrao, protiv nekih isto tako. Znamo se. Pretpostavljam da im je lakše sa mnom da razgovaraju i budu otvoreniji - priznao je Ilić.

O'Nil

Na naše pitanje da izdvoji jednu anegdotu iz svoje igračke karijere, Mile se sjetio jednog pogleda Šakila O'Nila.

- Bio je taj jedan momenat sa Šakilom, situacija kada gleda u mene, a, u stvari, nije uopšte o meni pričao, ja se odsekao od straha, jer je trebalo da uđem u igru - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana