Milan Jovanić, trener Akademca: Titula motiv za budućnost

Darko Dragičević
Milan Jovanić, trener Akademca: Titula motiv za budućnost

BANjALUKA - Akademac, juniorska ekipa banjalučkog Borca, osvojila je titulu šampiona BiH. Oni su na finalnom turniru u svom gradu savladali OKK Slobodu 94:73, te Student Igokeu 75:71 i tako se okitili titulom.

Banjalučki klub se tako na velika vrata vraća u vrh bh. košarke i u mlađim kategorijama, a rad u proteklim sezonama donosi rezultate.

Trener Milan Jovanić ističe da je ponosan na svoje igrače i da je ovo kruna dosadašnjeg rada.

- Presrećan sam zbog osvojene titule šampiona u prvenstvu BiH i ovo je potvrda da smo na pravom putu. Momci su zaista odigrali sjajan finalni turnir u kojem smo savladali veoma kvalitetne protivnike. Titula šampiona je nagrada za sav dosadašnji rad, ali i dodatni motiv da u budućnosti budemo još bolji - istakao je Jovanić.

Posebno je uzbudljiva bila utakmica protiv Student Igokee koja je inače dobila Banjalučane u finalu prvenstva Republike Srpske. Sada je uslijedio revanš Akademca.

Nikola Šarić je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je Luka Šipka dodao 15, a Boriša Zirojević i David Popović su imali po 13. Igokei nije pomogla ni dominacija u skoku.

- Igokea je zaista odlična ekipa, a za ovaj tim igraju i momci koji su osvojili titulu u FIBA Ligi šampiona, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ipak, bili smo smireniji u finišu meča, donosili smo bolje odluke i na kraju zasluženo slavili. Ova dva tima se odlično poznaju, često igramo jedni protiv drugih tako da nema velikih iznenađenja - poručio je trener Banjalučana

Ono što dodatno raduje sve u klubu je da Borac polako dobija igrače iz svojih mlađih kategorija.

- U Borcu sam već četiri godine i svake sezone značajno smo napredovali i to je ono što me najviše raduje. Iz godine u godinu smo sve bolji, momci napreduju kako pojedinačno tako i ekipno. Prošle godine smo osvojili treće mjesto, ove smo postali šampioni. Naša najveća želja je da ovi momci nastave sa dobrim partijama i da u budućnosti postanu prvotimci našeg kluba. Krenuli smo praktično od nule i uspjeli smo da u proteklim godinama stvorimo odličnu bazu za budućnost i da se nadamo da ćemo imati dosta domaćih košarkaša u našem timu. Neki momci su već zaigrali za seniore, a uskoro očekujemo da se još neki priključe pripremama - poručio je na kraju Jovanić.

Borac radi strpljivo

Milan Jovanić ističe da je primjetan veliki napredak u radu sa mladima.

- Klub je pokrenuo rad sa mladima i ono što je najbolje imamo sve uslove za treninge. Uz to ne žele se rezultati preko noći. Radimo strpljivo sve sa željom da ovi mladići jednog dana postanu prvotimci našeg tima - poručio je trener.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana