Mega produžila seriju polufinalnu seriju sa Partizanom

GS
Mega produžila seriju polufinalnu seriju sa Partizanom

Košarkaši Mege pobijedili su Partizan u revanš utakmici polufinala Superlige prvenstva Srbije i odložili odluku o tome ko će u borbu za trofej.

Mladi tim Mege je u Trening centru „Dejan Milojević“ sjajno odigrao drugo poluvrijeme i rezultatom 92:88 nadigrao je velikog favorita.

Odlučujući treći duel je 30. maja u 18 časova u „Beogradskoj areni“.

Plasman u finale u ponedjeljak obezbijedila je Crvena zvezda, koja je sa 2-0 eliminisala FMP iz Železnika.

Partizan je dobro počeo meč u naselju Braće Jerković i uz dvije trojke Mateuša Ponjitke u 6. minutu je imao sedam poena prednosti – 14:7.

Ekipa Željka Obradovića je diktirala tempo, košgeterski su se smenjivali Kevin Panter i Bruno Kaboklo, i u 10. minutu gosti iz Humske su došli do dvocifrenog plusa – 26:15.

Crno-bijeli, za koje je prvi put poslije skoro dva mjeseca zaigrao Ognjen Jaramaz, u drugoj dionici održavali su između pet i 11 poena prednosti i na odmor su otišli sa rezultatom 47:41.

Mega je mnogo odlučnije ušla u drugo poluvrijeme i serijom 8:0 za prvo vođstvo 52:51 u 24. minutu nagovijestila trijumf i nastavak polufinalne serije. U finišu treće četvrtine domaći su serijom 7:2 obezbijedili pet poena prednosti (67:62), a nakon odlične minijature Ilije Milijašević u 34. minutu bilo je maksimalnih 81:68 za Megu.

Partizan je poslije trojke Ponitke na 66 sekundi prije kraja došao na minus pet (88:83)… Potom je Danilo Anđušić ubacio dva penala, a gosti su imali i napad za izjednačenje. Međutim, Aleksa Avramović na deset sekundi prije kraja nije pogodio van linije od 7.25 metara, a Nelson Filips je sa linije slobodnih bacanja doveo svoj tima na korak do trijumfa.

Nadu ekipi iz Humske vratio je Džejlen Smit trojkom na tri sekunde prije kraja (90:88), ali je Filip Jović u posljednjem trenutku zakucao i ovjerio pobjedu Mege, piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana