Masovna tuča navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa (VIDEO)

Agencije
Masovna tuča navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa (VIDEO)

BANjALUKA -   Veliki skandal dogodio se u Berlinu u noći između subote i nedjelje kada su se sukobile dvije grupe grčkih navijača, pristalice Panatinaikosa i Olmpijakosa, koji su došli da prate Fajnal for Evrolige koji se održava u glavnom gradu Njemačke.

Sukobi između navijača dogodili su se u blizini hotela i metro stanice u Berlinu. 

Prema pisanju njemačkih medija, sukob se dogodio oko 23:00 sata, a policija se borila da kontroliše situaciju dok je nekoliko ambulantnih vozila stiglo na mjesto događaja.

 

Πρώτες εικόνες από το σημείο που έγιναν τα σοβαρά επεισόδια στο Βερολίνο ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πολλά περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή. pic.twitter.com/QL1o3UH85e

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) May 25, 2024

Prema podacima nadležnih, 12 osoba je povrijeđeno na željezničkoj stanici Prenclauer Ale - devet lakše, dvije teže, dok se jedna i dalje bori za život.

Policija i nadležne službe su obaviješteni malo prije 23 časa i, odmah reagovale na “incident sa masovnim povredama”, kako je u početku okarakterisana divlja tuča, a na lice mjesta poslato je nekoliko ambulantnih vozila.

Situacija na terenu je u početku bila veoma teška za procjenu, kako su navele vlasti. Policija koja je stigla na željezničku stanicu Prenclauer Ale imala je poteškoća da obuzda ljude umiješane u tuču.

Prema prvim izvještajima, sukobio se za sada nepoznati broj ljudi. Policija je opkolila oko 70 ljudi na stanici.

Neki od učesnika tuče su koristili bejzbol palice i motke. Njemački mediji navode da je lokalna policija u pomoć morala da pozove i vatrogasce. Grčki mediji prenose da će tokom dana oko 5.000 navijača Panatinaikosa doputovati u Berlin.

Međutim, veliki broj učesnika u sukobu uspio je da pobjegne u nepoznatom pravcu.

-Još uvijek nismo u mogućnosti da pružimo informacije o uzrocima nasilnog sukoba - rekao je portparol policije za “Berliner Zeitung” rano jutros.

Panatinaikos je prošao u finale Fajnal fora elitnog takmičenja i od 20 časova će igrati protiv Real Madrida. Prethodno, od 17 sati će Olimpijakos i Fenerbahče odigrati utakmicu za treće mjesto, prenosi “Telegraf”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana