Marko Šćekić za „Glas“: Moramo biti jaki fizički i mentalno

Milan Zubović
Marko Šćekić za „Glas“: Moramo biti jaki fizički i mentalno

BANjALUKA - Trener košarkaša Borca Marko Šćekić nije bio u potpunosti zadovoljan pobjedom svoje ekipe nad Slobodom rezultatom 78:57, u kontrolnoj utakmici igranoj u Banjaluci.

Bio je ovo treći kontrolni meč banjalučkog tima nakon što je prethodno odmjerio snage sa Dinamikom i Bosnom u kojima je upisao polovičan uspjeh, slavlje protiv beogradskog tima, poraz od sarajevske ekipe.

- Dobro smo otvorili utakmicu, ofanzivno i defanzivno, ali smo se malo opustili u drugoj četvrtini kada smo protivniku dopustili da nam ubaci 28 poena što je apsolutno nedopustivo. Osjetilo se neiskustvo u mojoj ekipi jer su momci pomislili da će lako doći do pobjede i da su sve završili nakon prvih deset minuta, ali nije bilo tako. Iskusni rival znao je da kazni naše opuštanje pa smo sa četiri poena razlike otišli na odmor. Imali smo mnogo ozbiljniji pristup u trećoj četvrtini koju smo dobili sa deset poena razlike, dok smo posljednju dobili sa sedam. To drugo poluvrijeme bilo je mnogo stabilnije od prvog. Mnogo čvršće smo odigrali, poštovali jedni druge, poštovali dogovor pa je sve išlo u pravom smjeru. Kada se podvuče linija, nisam zadovoljan igrom u drugoj četvrtini dok je ostalo bilo dobro. Moramo da budemo disciplinovani i čvrsti kako fizički tako i mentalno - izjavio je Šćekić za “Glas Srpske”. 

Svih 12 momaka koji su se našli u protokolu dobili su priliku da zaigraju.

- Raduje povratak Kristijana Ateljevića u sastav nakon povrede mada je odradio samo dva treninga prije utakmice. Svi ostali su zdravi, ima nekih povredica, ali ništa strašno - dodao je Šćekić.

Kada je u pitanju igrački kadar on nije kompletiran.

- Nismo još zatvorili ekipu. Nedostaje nam visoki igrač kojeg tražimo i u pregovorima smo sa jednim košarkašem koji bi mogao već danas ili sutra da potpiše ugovor. Bitno je da što prije nađemo rješenje da se možemo uigravati kako treba - naglasio je Šćekić.

Planovi

Planirano je da Borac odigra sedam kontrolnih utakmica tokom pripremnog perioda. Tri su već iz njega, dok ih naredni meč očekuje u nedjelju na domaćem terenu.

- Dolazi nam Promo nakon kojeg ćemo 13. septembra igrati sa Igokeom u Laktašima. Nakon tog meča planiramo da igramo sa Mladosti iz Mrkonjić Grada i ponovo sa Promom. Smatram da će sedam kontrolnih utakmici biti sasvim dovoljno do početka sezone - istakao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana