Marko Šćekić, trener košarkaša Borca: Biće još pojačanja

Milan Zubović
Marko Šćekić, trener košarkaša Borca: Biće još pojačanja

BANjALUKA - Pripreme za novu sezonu košarkaši Borca započeće idućeg ponedjeljka, kada će novi-stari trener Marko Šćekić okupiti igrače i krenuti sa radom.

Nova sezona biće prepuna izazova za aktuelnog dvostrukog vicešampiona BiH, jer je ponovo došlo do promjena u igračkom kadru, mada niko ne sumnja da će novi momci koji stupaju na scenu dati sve od sebe da bar ponove rezultate koje su ostvarili njihovi prethodnici. Nekoliko nosilaca igre iz prošle sezone i dalje je tu, dok će oni koji su imali manju minutažu sada dobiti veću priliku za dokazivanje.

- Pripreme počinju 5. avgusta. Pojačali smo se sa Stefanom Simanićem i Tajom Herisom, a tu su domaći igrači iz mlađih selekcija, odnosno Akademca, Nikola Šarić, Boris Dragojević, Viktor Đurović, David Popović, David Čegar i Kristijan Ateljević uz one iskusnije Vuka i Srđana Boškovića te kapitena Srđana Gavrića. Očekujemo još neka pojačanja do početka priprema, kao i tokom njih - izjavio je Šćekić.

Plan priprema već je razrađen, mada će neki detalji biti rješavani u hodu, a o ciljevima u novoj sezoni trener nije želio mnogo da govori. Borac će igrati grupnu fazu ABA 2 lige, koja je transformisana ove sezone pa su ukinuti turniri, a poznati su i rivali. Prve dvije ekipe iz grupe izboriće nastup u drugoj rundi, kada će osam ekipa biti raspoređeno u dvije grupe.

- Prva kontrolna utakmica je 18. avgusta protiv Dinamika, a nakon toga slijedi serija kontrolnih mečeva svake sedmice. Kada kompletiramo roster, moći ćemo preciznije da govorimo o očekivanjima i ciljevima. Ipak jedan od ciljeva je prolazak u drugu grupu ABA 2 ligu. S obzirom na to da ekipe Zlatibora, Ilirije i Šibenke još nisu kompletirale svoje ekipe, suvišna su bilo kakva nagađanja o tome koliko su jaki i opasni - rekao je Šćekić.

Milaković vodi kadete

Žarko Milaković pojačao omladinski trenerski pogon Borca. Iskusni trener, koji je rođen 3. marta 1982. godine, novi je trener kadetske selekcije "crveno-plavih", koja će se ove sezone takmičiti u kadetskom prvenstvu i Drugoj ligi Republike Srpske pod imenom Akademac 2. Širokoj košarkaškoj javnosti Milaković je poznat kao trener koji je imao angažman u FMP-u, podgoričkoj Budućnosti, Mladosti iz Mrkonjić Grada, Igokei, Torlaku, Ol staru iz Beograda, Basketu 2000, Mladom Krajišniku, Partizanu iz Banjaluke...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana