Marko Šćekić: Nema pritiska, samo takmičarski naboj

Milan Zubović
Marko Šćekić: Nema pritiska, samo takmičarski naboj

BANjALUKA - Odluka rukovodstva Košarkaškog kluba Borac da imenuje Marka Šćekića za novog trenera ekipe nikoga nije previše iznenadila.

To je predstavljalo samo logičan slijed događaja jer je Šćekić prethodne dvije sezone bio asistent Zoran Kašćelanu sa kojim je pravio sjajne rezultate u Ligi BiH kao i ABA 2 ligi. Dva puta postali su vicešampioni BiH, osvojili Kup Republike Srpske i izborili četvrtfinale regionalnog takmičenja.

Borac je Šćekiću druga kuća. U njemu je završio igračku karijeru i započeo trenersku, dok je jedno vrijeme bio igrač-trener. Zbog slabijih rezultata decembra 2020. zamijenio ga je Dragan Nikolić, umjesto kojeg je stigao Kašćelan. Dobri rezultati obavezuju ga da nastavi sa dobrim radom.

- Upoznat sam sa svim dešavanjima u klubu pa mi neće biti teško preuzeti ekipu jer moja uloga prethodnih sezona nije bila samo u stručnom štabu već sam obavljao i poslove sportskog direktora. Uz predsjednika Milana Đajića i direktora Tibora Florjana pokušavali smo da dignemo klub na viši nivo i većim dijelom smo uspjeli u tome s obzirom na budžet. Borac je postao prepoznatljiv u regionu i ABA 2 ligi te njegovo ime svi izgovaraju sa respektom. To nam je obaveza da još bolje radimo naredne godine i napravimo korak naprijed. Stvari treba realno sagledati, sklopiti dobar tim i onda postaviti ciljeve. Pored razigravanja mladih igrača, Borac bi trebalo da bude u vrhu ABA 2 lige. Težićemo da napravimo tim koji će pokušati da to ostvari. Ujedno, i ja sam sazrio i imam dovoljno iskustva - izjavio je Šćekić za “Glas Srpske”.

Naglasio je da nema pritiska kojeg donosi preuzimanje Borca.

- Nema pritiska jer sam tu godinama. Postoji samo takmičarski naboj. U sezoni za nama iz ekipe smo izvukli i više od maksimuma te napravili ogroman rezultat. Nismo ovo očekivali na startu sezone jer smo dosta promijenili i podmladili tim koji je prebacio sve naše ambicije i napravio ogroman rezultat. Imena svih igrača koji su bili kod nas nisu isto vrijedjela na početku i na kraju takmičenja. Ova sezona ostavila je veliki pečat na rad Borca. Gledajući odnos uloženo-dobijeno, mislim da je ovo najbolja sezona Borca ikada - naveo je Šćekić.

Formiranje tima

Šćekić prvo očekuje formiranje tima za narednu sezonu.

- Protekle dvije sezone bile su veoma uspješne i postavili smo sistem rada, dok mi je saradnja sa Zoranom jako godila. Gledajući sa strane sve što se dešava skupio sam dodatnog iskustva da ponovo preuzmem ekipu. Pred nama je naporno ljeto jer treba sastaviti kompetetivnu ekipu i pažljivo odabrati igrače. Prvo ćemo popričati sa onima koji su do sada igrali jer želimo da zadržimo okosnicu tima pa onda da popunimo deficitarna mjesta - rekao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana