Marko Jošilo, košarkaš Igokee, zablistao u rodnom mjestu: Karakterom slomili Borac

Milan Zubović
Marko Jošilo, košarkaš Igokee, zablistao u rodnom mjestu: Karakterom slomili Borac

ČAČAK - Preokret u igri Igokee i put ka pobjedi protiv Borca (70:64) u petom kolu ABA lige kreirao je Marko Jošilo u svom rodnom mjestu.

Čačanin koji već nekoliko sezona brani boje ekipe iz Republike Srpske odigrao je sjajnu utakmicu koju je završio s dabl-dabl učinkom, 13 poena i deset skokova, a zajedno sa saigračima bio je besprijekoran u posljednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 28:9.

- U mom Čačku prevagnulo je to što mi se čini da se domaća ekipa malo uplašila pobede, ali treba imati u vidu da smo sjajno odigrali poslednju četvrtinu. Tokom prvih 30 minuta bili smo u njihovom ritmu i onda smo pokazali psihološku stabilnost, nametnuli svoj ritam, napravili preokret i ostvarili bitnu pobedu - istakao je Jošilo za “Glas Srpske”.

Ekipu je tokom ljeta pojačalo dosta igrača koji su se dobro upoznali, ali je jasno da ovo nije njihov maksimum.

- Iako smo pojedinačno dosta iskusni još tražimo pravu formu i svoj stil igre, jer definitivno možemo bolje i to će nadoći kroz utakmice. Pouka nakon svega i ono što nas raduje jeste činjenica da smo pobedili i kada nismo dobro igrali. Pokazali smo karakter, kvalitet i iskustvo za preokret - izjavio je Jošilo.

Pogodio je sva tri šuta za tri poena, a trojkom na 33 sekunda prije kraja definitivno je prelomio meč u korist svog tima. Iskusno krilo ove sezone ponovo ima sjajan procent šuta za tri poena, jer je pogodio osam trojki iz 12 pokušaja na pet mečeva što čini procenat od 66,7 odsto.

- Bio sam u dobrom ritmu u Čačku i vezao nekoliko dobrih šuteva mada mi je draže ovih deset uhvaćenih lopti koje sam imao. Borac nam je pravio dosta problema u skoku tokom prvog poluvremena i kada smo iskontrolisali taj segment igre počeli smo da topimo njegovu prednost, jer nije lako igrati kada domaćin ima dva napadačka skoka zaredom što mu donosi nova dva napada, taj treći mora da realizuje. Za razliku od prvog poluvremena, kada su nam ubacili 40 poena, odbrana je bila na visokom nivou u drugom poluvremenu kada smo primili samo 24 poena pa nam se iz defanzivnog skoka otvarala dobra tranzicija, stekli smo samopouzdanje koje je bilo jako bitno i ono nas je odvelo do pobede - rekao je Jošilo.

Mursija sutra

Drugo iskušenje u FIBA Ligi šampiona Igokea će imati sutra od 18.30 časova kada gostuje Mursiji. Igokea je poražena od Tofaša u prvom kolu dok je Mursija bila bolja od Dertona. Odmah iz Čačka ekipa je krenula put juga Španije.

- Mursija je stvarno dobra ekipa s dobrim igračima i favoriti su grupe. Na nama je da izvučemo pouke iz utakmica sa Tofašom i Borcem te svih 40 minuta budemo na visini zadatka. Uigrana su ekipa, igraju dosta brzo tako da moramo jako da im odgovorimo. Apsolutni su favoriti, ali mi se nikad ne predajemo unapred već ćemo dati sve od sebe da ih iznenadimo - rekao je Jošilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana