Marko Ičelić: Ne gledamo tabelu, već idućeg rivala

Milan Zubović
Marko Ičelić: Ne gledamo tabelu, već idućeg rivala

TREBINjE - Bitnu pobjedu izborili su košarkaši Leotara na gostovanju kod Posušja rezultatom 87:67, u 14. kolu Lige BiH. Ovim trijumfom ostali su u borbi za peto mjesto na tabeli koje donosi nastup u Ligi šest.

Trebinjci imaju sedam pobjeda i osam poraza, dok Spars ima trijumf više uz utakmicu manje. Svi igrači Leotara upisali su poene protiv Posušja, najbolji je bio Nemanja Milidragović sa 15, a po 11 su dodali Božo Đurasović i Srđan Milanović. Trener Marko Ičelić rekao je za “Glas Srpske” da ne gleda tabelu već traži način kako da unaprijedi igru.

- Idemo iz utakmice u utakmicu i trudimo se da ispravimo neke stvari koje nas prate ove sezone. Protiv Posušja smo pogodili otvorene šuteve koje smo ranije promašivali što je napravilo razliku dok smo imali energiju u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Tabelu ne gledamo, posvećeni smo svom radu i verujemo da možemo ostvariti naš cilj - naveo je Ičelić.

Velike probleme stvarale su mu povrede igrača u proteklom periodu.

- Povrede Rikala, Milanovića i Đurasovića, koji nije igrao više od mesec dana dosta, su nas “isekle”, a danak je uzeo i “sveti januar” pa nismo uspeli da vežemo nekoliko pobeda. Boži je potrebno vreme da se vrati, čekaju nas dve bitne utakmice i moramo da se skupimo između sebe - dodao je Ičelić.

Ponovio je da prvenstvo ima kvalitet što se vidi po rezultatima.

- Nikako da uhvatimo pravi ritam. Izuzevši Široki i Bosnu, Liga je dosta izjednačena i svako svakog može da dobije što najviše zavisi od momentuma u kojem se ekipa nalazi. Svaki tim ima kvalitetnih igrača i svako opuštanje surovo se kažnjava. Nismo favoriti ni u jednoj utakmici. Više smo pobedili na strani (četiri), nego pred našom publikom. Ne znam šta je razlog toga. Da li je to pritisak domaće sredine ili nešto drugo, zaista bih voleo da znam. Do kraja šampionata čeka nas sedam utakmica od kojih su četiri na domaćem terenu. Reklo bi se da imamo prednost, ali nije baš tako. Jedinu prednost možemo ostvariti ako izvučemo maksimum na svakom meču i potrudimo se da dođemo do naše igre. To će nam se vratiti dobrim treningom i verom u ono što radimo - istakao je Ičelić.

Napomenuo je da zbog promena u ekipi nije moguće ostvariti vrhunski rezultat.

- Bitno je ne zaboraviti da su tokom poslednje dve godine napravljene smene generacija i kroz ekipu je prošlo mnogo igrača. Smenu generacija obično prati kriza rezultata i teško je uigravati nove mlađe momke i juriti što bolji plasman na tabeli. Sa 12 domaćih igrač Leotar pravi sjajnu priču i ima svetlu budućnost, ali mu je potrebna podrška da uspe u tome jer radimo dosta težak posao - naglasio je Ičelić.

Finale Kupa Srpske

Finale Kupa Republike Srpske na rasporedu je 13. ili 14. februara u kojem će snage odmjeriti sa Borcem. Biće to repriza iz 2022. godine.

- Pomalo mislimo na iduće finale i sećamo se finala od pre dve godine kada smo poraženi u Banjaluci od istog rivala. Ostao je žal zbog toga, jer nam je pehar zamalo izmakao i sada ćemo pokušati da ga osvojimo. Borac je uvek borac. Igra ligu koja je iznad našeg nivoa i biće blagi favorit gde god da igramo. Ipak, nećemo se predati unapred, imamo svoje adute, a bili smo im ravnopravan rival tokom 35 minuta utakmice u Ligi BiH pa zašto sada ne bismo napravili iznenađenje - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana