Marko Ičelić i naredne sezone vodiće Leotar iz Trebinja: Da nastavimo razvoj mladih košarkaša

Milan Zubović
Marko Ičelić i naredne sezone vodiće Leotar iz Trebinja: Da nastavimo razvoj mladih košarkaša

TREBINjE - Treću sezonu zaredom Marko Ičelić predvodiće košarkaše Leotara u Ligi BiH iako je bio u pregovorima sa tuzlanskom Slobodom. Trener iz Srbije provodi drugi mandat na klupi trebinjskog kluba kojeg je u prvom navratu vodio tokom sezone 2013/14, tako da se osjeća kao Hercegovac jer se srodio s igračima, navijačima i stanovništvom.

- Ispred mene je treća godina zajedničke saradnje u kojoj želimo da nastavimo s konceptom kojeg smo započeli ranije, a to je razvoj mladih igrača iz Trebinja i okoline. Ponovo ćemo imati deset domaćih igrača u timu, ali i neka osveženja jer smo već započeli fazu podmlađivanja ekipe odnosno smenu generacija. Liga BiH biće dosta izazovna za sve nas jer ostali klubovi dosta menjaju svoje timove pa ćemo i mi pokušati da odreagujemo na isti način - izjavio je Ičelić za “Glas Srpske”.

Predsjednik kluba Miodrag Batinić nedavno je u razgovoru za “Glas Srpske” rekao da neće angažovati strance, a tu prije svega misli na Amerikance sa čim je saglasan i Ičelić.

- Angažovanje američkih košarkaša postalo je normalno i u malim sredinama i veliki broj stranaca uzeo je maha čak i u Srbiji, Makedoniji, BiH... Ipak, ostaćemo dosledni filozofiji koju propagiramo i baziraćemo se na naše igrače koliko nam to sredstva dozvole. Možda će rezultati malo da trpe, ali na kraju će se videti uspeh - istakao je Ičelić.

Od iduće sezone biće ponovo vraćena Liga šest za prvaka umjesto prošlosezonskog plej-ofa, a srpski stručnjak smatra da je to dobar potez.

- To je dobro za košarku jer će time sezona biti produžena sa osam na devet ili deset meseci kao i za momke koji naporno rade da se izbore za mesto u prvom timu. Sve lige u regionu svode se na sedam-osam meseci tokom kojih se igra i oni koji žive od košarke nađu se u nezgodnom položaju nakon kraja takmičenja jer od nečega bi trebalo da žive. Tu je i sportski motiv da se ne odmara četiri-pet meseci jer to nema smisla. Ponovno uvođenje Lige šest za prvaka predstavlja pravu stvar i pojačaće konkurenciju. Radio sam u Srbiji i Makedoniji pa slobodno mogu reći da je Liga BiH fizički zahtevnija u odnosu na pomenute države. To se jasno vidi u ABA 2 ligi gde klubovi iz BiH imaju zapažene uloge među ekipama regiona. Talenata ima i potrebno je malo strpljenja da oni stasaju uz smanjenje broja stranaca u ekipi - naglasio je Ičelić.

Ono što će mu biti prednost u radu jeste činjenica da ostaje gro ekipe dok je određen i početak priprema.

- Sa svim igračima koji su iz Trebinja biće obavljeni razgovori u vezi s produžetkom saradnje. Kostur tima ostaje tako da će mi biti mnogo lakše u radu jer se igrači odlično poznaju dok ćemo naravno priključiti i neke momke iz juniorskog pogona. Početkom avgusta krenućemo s radom i do tada ćemo definisati plan - podvukao je Ičelić.

Humanitarni meč

Ičelić u novoj sezoni neće moći računati na Nikolu Đurosovića koji je okačio patike o klin dok će se od aktivnog igranja oprostiti u subotu (19 časova) na oproštajnoj utakmici u Trebinju, koja će okupiti bivše asove banjalučkog Borca i Leotara. Trener je priznao kako mu je velika želja da se Božo Đurasović vrati u ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana