Maj pun izazova za KKI Vrbas: Trofej po trofej pa Rusija!

Darko Dragičević
Maj pun izazova za KKI Vrbas: Trofej po trofej pa Rusija!

BANjALUKA - Igrači Košarkaškog kluba invalida Vrbas imaće puno izazova u tekućem mjesecu. Već u nedjelju, 12. maja, odigraće posljednju utakmicu u Premijer ligi BiH protiv Bosne iz Zenice kada će se obaviti i promocija desete jubilarne i uzastopne titule. 

Ovaj ligaški meč biće odigran u banjalučkoj Sportskoj dvorani “Obilićevo” sa početkom u 13.30 časova.  Banjalučani će iskoristiti ovaj duel kako bi se uigrali za naredna iskušenja.

- Rezultat je u drugom planu, jer smo titulu ranije obezbijedili, ali sam ubijeđen da ćemo i ovog puta sezonu okončati bez poraza. Na grb smo prišili prvu zvjezdicu i moram istaći da sam izuzetno ponosan na sve svoje igrače sa kapitenom Biljanom Nedić na čelu. Želim ovim prilikom da im čestitam s obzirom na to da su na terenu pokazali da su stvarno najbolji - riječi su Marinka Umičevića, predsjednika ovog trofejnog sportskog kolektiva.

Šest dana kasnije, tačnije 18. maja, u Ljubljani igrače Košarkaškog kluba invalida Vrbas čeka finale NLB lige koje igraju protiv uvijek neugodnog KIK Zmaj. Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kojem su tada više sreće imali igrači iz Gradačca, a u redovima Banjalučana vjeruju da će se sada radovati. 

- Iskreno se nadamo da ćemo ovog puta mi pobijediti i da ćemo po osmi put prigrabiti i ovaj pehar. To bi za nas bila velika stvar i tako bismo na najbolji način krunisali sezonu. Svi smo puni optimizima i očekujemo da će ovo biti naša jedna od najuspješnijih sezona od postojanja kluba - naglašava Umičević.

Kao šlag na tekuću sezonu koja je na izmaku trebalo bi da bude odlazak u daleku Rusiju. 

- Pozvani smo od predsjednika Ruske košarkaške federacije Andreja Kirilenka da učestvujemo na jakom turniru u Kazanju gdje bi nam domaćin bio naš bratski klub Krila Barse. Imamo podršku premijera Radovana Viškovića, a ovih dana očekujemo i zvaničnu pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Odlazak je još pod upitnikom, ali se iskreno nadamo da ćemo 26. maja krenuti put Kazanja - zaključio je Marinko Umičević.

Sjajna sezona

Košarkaški klub invalida Vrbas je već osvojio dva trofeja. Osvojen je Kup Republike Srpske, kao i titula šampiona BiH. Ekipa će do kraja sezone da se bori za još dva trofeja. Naime, igraju finale regionalne NLB lige, dok će biti i u prilici da osvoje Kup BiH, čime bi sezona bila za pamćenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana