Luka Lugonja, predsjednik ŽKK Orlovi: Sezona za ponos

M. Z.
Foto: ŽKKOrlovi

BANjALUKA - Predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Orlovi Luka Lugonja ponosan je na dosadašnje rezultate ekipe koja je bez premca u BiH, dok je na regionalnoj sceni izborila nastupa na Fajnal foru.

Ekipa iz Banjaluke nema poraz u 19 kola Lige BiH i praktično je obezbijedila prvo mjesto pred početak plej-ofa u kojem će braniti šampionsku titulu dok su već odbranjeni trofeji u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH.

- Sezona koja traje stvarno je za divljenje posebno kada uzmemo u obzir da od pojedinih institucija nismo dobili ni feninga. Snalazimo se sami kako znamo i umijemo dok imamo nekoliko sponzora koji daju koliko mogu i zaista smo im zahvalni na tome. Ipak, uslovi u kojima mi radimo ne mogu se mjeriti sa uslovima ostalih klubova. Recimo, Montana na većinu utakmica ide avionom, a uslovi u kojima Budućnost radi neću ni spominjati tako da u ovom trenutku i nismo mogli više da napravimo na regionalnom planu - izjavio je Lugonja za “Glas Srpske”.

Orlovi će za vikend nastupiti na Fajnl foru u Podgorici gdje će im protivnik u polufinalu biti Celje. Banjalučkom timu biće to drugi nastup na završnom turniru u istoriji, a prije dvije godine bili su treći.

- Sada ide glavni dio sezone u kojem moramo biti na visini zadatka. Do sada smo osvojili dva trofeja kojima smo pokazali da smo na pravom putu i vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ponosan sam na stručni štab i igračice koji su ostvarili ove dobre rezultate. Imamo 19 pobjeda u Ligi BiH, plasirali smo se u NjABA Superligu i od osam ekipa izborili prolazak među četiri najbolje što je bila naša velika želja. Protiv Plamena, Partizana, Graca, Montane i Lavova slavili smo u obje utakmice. Čeka nas Fajnal for u Podgorici, nadamo se finalu, ali ćemo biti presrećni ukoliko završimo kao treći mada je i sam plasman veliki uspjeh. Ne obećavamo ništa već samo da ćemo se boriti - naveo je Lugonja.

Posebno je istakao dobar rad trenera Vesne Džuver sa mladim igračicama.

- Ana Pavlović, Hana Predojević i Milica Đokić su reprezentativke Srbije u omladinskim kategorijama dok je Aleksandra Mužević na širem spisku seniorskog tima, a u klubu imamo još šest reprezentativki BiH u svim starosnim kategorijama - dodao je Lugonja.

Ogorčen je na Košarkaški savez Republike Srpske i Košarkaški savez BiH koji njegovom klubu nisu čestitali osvajanje trofeja.

- Zamjeram KSRS i KS BiH koji nam nisu čestitali osvajanje Kupa BiH. Niko se nije udostojio da nam pošalje čestitku - rekao je Lugonja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana