Luka Lugonja predsjednik ŽKK Orlovi: Bez pomoći nema opstanka

M. Z.
Luka Lugonja predsjednik ŽKK Orlovi: Bez pomoći nema opstanka

BANjALUKA - Ljetni odmor u svim košarkaškim klubovima bliži se kraju i pripreme samo što nisu počele, ali je već sada jasno da će nova sezona biti prepuna izazova, prije svega u finansijskom smislu.

Uprava Orlova na sve načine pokušava da zatvori budžet i oformi respektabilan tim, koji će od iduće jeseni braniti tri trofeja na domaćoj sceni kao i treće mjesto u regionalnoj WABA ligi. Prema riječima predsjednika kluba Luke Lugonje troškovi su porasli, dok su izdvajanja za sport u Banjaluci i Republici Srpskoj ostala ista ili su čak smanjena u odnosu na prethodni period.

- Troškovi su kočili tri puta i zaista ne znam kako izlazimo na kraj da ispoštujemo sve obaveze koje imamo, a istom prilikom ostanemo kompetitivni sa ostalim ekipama. Ako nam "Elektroprivreda" i predsjednik Republike Srpske ne pomognu, zaista ne znam kako ćemo izgurati sezonu. Svi klubovi koji predstavljaju Republiku Srpsku trebalo bi da dobiju adekvatnu pomoć da se mogu nositi sa protivnicima iz drugih država, gdje se mnogo više izdvaja za sport nego kod nas. Ukoliko ova pomoć izostane, mnogi će se ugasiti - izjavio je Lugonja za "Glas Srpske".

I pored svih problema sa kojima se susreću istakao je da se u klubu dobro radi, o čemu svjedoči podatak da u svojim redovima imaju nekoliko reprezentativki Srbije i BiH u omladinskim kategorijama.

- Ana Pavlović igra za kadetski tim Srbije, gdje je selektor naš prošlosezonski trener Vesna Džuver, dok Hana Predojević igra za juniorsku selekciju. Njena sestra Jana nastupa za selekciju BiH, baš kao i Marija Damjanović. Dajemo četiri reprezentativke u omladinskim kategorijama što je potvrda našeg dobrog rada posljednjih sezona koje su na sportskom planu bile dosta uspješne. Ipak, ukoliko izostane finansijska podrška, teško ćemo stvarati kvalitetne igračice - naveo je Lugonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana