Loše otvaranje Partizana u Evroligi, Makabi ubjedljiv protiv crno-belih

GS
Loše otvaranje Partizana u Evroligi, Makabi ubjedljiv protiv crno-belih

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom kolu Evrolige od Makabija 96:81 u Tel Avivu.

Avramovićevo poluvrijeme, neorganizovana odbrana Partizana i sjajni Braun

Šampion ABA lige se nije dobro pokazao u prvom meču. Poklekli su pred euforičnom atmosferom sa tribina koja je nosila igrače Makabija na startu.

Domaćini su brzo nametnuli svoj brz tempo u kom se naročito istakao Lorenco Braun. Španski reprezentativac nije promašio prvih sedam šuteva iz igre, od čega četiri trojke. Odgovorili su i dovoljnom agresivnošću u odbrani. Mnogo poena laganih poena na obruču za "ponos Izraela", igrači Partizana nisu imali čvrstinu, koncentraciju, komunikaciju i razumevanje u odbrani. Mnogo rupa i promašenih rotacija.

Jedina blistava figura bio je Aleksa Avramović koji je svojim ulaskom sa klupe uneo karakteristični borbeni duh i energiju. Svojim prodorima je uspeo da donese Partizan do minusa od pet poena. To je bio maksimum do kog su gosti stigli do kraja utakmice. Avramović je završio prvo poluvreme sa 20 poena, dva manje od Lorenza Brauna.

Pad tempa nisu igrači srpskog kluba iskoristili da se približe do egala i učine meč neizvesnijim. Brraun je bio na klupi kad su njegovi saigrači uspeli da prednost podignu dovoljno visoko i nepremostivo po rivala.

Valja dodati da za Makabi nije igrao povređeni as Vejd Boldvin. Makabi je nastavio niz počet 2018. godine sa pobedama na otvaranjima u svojoj hali, prenosi RTS.

Braun sa svojih 22 poena iz prvog poluvremena je ostao najefikasniji kod pobedničkog sastava, podijelio je i osam asistencija. Džoš Nibo i Robert Sorkin su ubacili po 14 poena.

Aleksa Avramović je sa 24 poena bio daleko najraspoloženiji kod Partizana. Kevin Panter i Pi Džej Doužer su ubacili po 11, a Džejms Naneli je završio sa 10 poena.

Partizanu sledi novo gostovanje kod Asvela, koji je ubjedljivo poražen od Crvene zvezde u "Štark areni". Makabi ide u Milano, gdje ih čeka duel sa Olimpijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana