Leotar u novu sezonu ulazi sa 12 košarkaša iz Trebinja

Milan Zubović
Leotar u novu sezonu ulazi sa 12 košarkaša iz Trebinja

TREBINjE - U novu sezonu Leotar će ući sa 12 košarkaša iz Trebinja, što je odavno postalo raritet. Ovaj cilj uprava je postavila krajem prošle sezone i tokom ljeta uspjela da ga realizuje.

Jedini, uslovno rečeno stranac, je trener Marko Ičelić kojem je ovo treća sezona na klupi u drugom mandatu među Hercegovcima, gdje se osjeća kao kod kuće.

- Za novu sezonu imamo novi tim koji čini 12 košarkaša iz Trebinja, što će biti autentično za ovaj rang takmičenja ne samo na ovim prostorima već i šire. Želeli smo da napravimo takvu priču i uspeli smo u tome. Uz to, prosek godina igrača je između 24 i 25, a svim osim Bože Đurasovića su ispod 30 godina. Sigurno je da će na nekim pozicijama nedostajati iskustva i da će biti potrebno vremena da se momci priviknu na igru jer, bez obzira na to što su iz istog grada, nisu igrali zajedno - izjavio je Ičelić za “Glas Srpske”.

Podatak da će na terenu biti sami Trebinjci navodi na očekivanja da će i na tribinama biti mnogo više publike.

- Sigurno je da ćemo imati podršku sa tribina, ali će biti i kritika. Nadamo se da će više biti ovog prvog - uz osmijeh je rekao Ičelić.

Pripreme je malo poremetio odlazak Draška Albijanića u Grčku pa iskusni košarkaš neće imati priliku da sa Stefanom Glogovcem čini centarski par.

- Draško je otišao jer je imao krupnu ponudu iz Grčke. Ostali smo bez igrača na poziciji “petice”, što je hendikep za nas jer je on dosta značio timu iskustvom i kvalitetom. Moraćemo to nekako da nadoknadimo - naveo je Ičelić.

Zadovoljan je zalaganjem na treninzima. Do sada su odigrali četiri kontrolne utakmice, večeras ih očekuje susret sa Sutjeskom iz Nikšića, a u utorak sa Borcem iz Čačka na domaćem terenu.

- Postoje još određene oscilacije u igri, što je normalno za ovaj deo priprema i na nama je da to nivelišemo. Radimo naporno, momci su umorni, svi dobijaju šansu da vidimo na koga možemo računati. Mladi igrači ovaj period moraju maksimalno da iskoriste jer će se samo tako izboriti za ulogu u timu - dodao je Ičelić.

Ambicije

O ambicijama u narednom šampionatu trener nije htio da govori jer smatra da je još rano te da će o tome moći da priča kada bude odigrano nekoliko prvih kola.

- Iako smo u sredini pripremnog roka, još je nerealno pričati o ambicijama jer ne znamo čime raspolažu druge ekipe. Kod nas je došlo do smene generacija i nije to isti ti­m kao prošle sezone. Ipak, verujem u sve njih da će davati svoj maksimum jer su svesni da igraju za svoj klub i svoj grad - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana