Leotar slavio protiv Proma u Ligi BiH: Odbrana donijela samopouzdanje

M. Z.
Leotar slavio protiv Proma u Ligi BiH: Odbrana donijela samopouzdanje

DONjI VAKUF - Sreća je pogledala košarkaše Leotara na startu nove sezone. Trebinjci su slavili na gostovanju kod Proma rezultatom 87:86, čime su stekli mnogo samopouzdanja pred nastavak takmičenja.

Četa Marka Ičelića vodila je većim dijelom susreta, sredinom posljednjeg perioda imala i više od 15 poena prednosti, ali je zamalo sve to ispustila u posljednjim sekundama. Najbolji u taboru pobjednika bio je Vasilije Milovać sa 18 poena, 15 je dodao Marko Rikalo, a po 12 Božo Đurasović i Nemanja Milidragović. U ekipi Bobana Ninića Dino Alkić postigao je 23 poena.

- Čestitam svojim igračima na odličnoj energiji koju su prikazali tokom skoro svih 40 minuta utakmice. Kontrolisali smo meč većim  delom, ali smo imali neki pad koncentracije u drugom delu četvrte četvrtine, što je domaćin iskoristio da nam se približi. Nijednog trenutka nas nije ozbiljnije ugrozio, iako rezultat na kraju to ne odslikava, ali definitivno nismo sebi to smeli dozvoliti. Bilo je oscilacija u našoj igri i moramo ih svoditi na što manju meru. Pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja, a ono smo crpeli iz agresivne odbrane. To nam je donelo bolji protok lopte u napadu, dalo dodatnu snagu u šutu za tri poena (14/26) kao i ostalim otvorenim šutevima - rekao je trener Leotara Marko Ičelić.

Za razliku od Leotara Prijedor Spartak nije slavio u prvom kolu i gostovanje kod Sparsa okončano je porazom 88:94. Najbolji kod Prijedorčana u premijernom meču debitantske sezone bio je Nemanja Stanković s 26 poena, Rajko Gutalj ubacio je 16, a Igor Josipović 13. Kod Sarajlija Donte Mur je postigao 23.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana