KS Srbije: Zahvalnost Pešiću za uspjehe sa reprezentacijom

Srna
KS Srbije: Zahvalnost Pešiću za uspjehe sa reprezentacijom

BEOGRAD - Košarkaški savez Srbije zahvalio je selektoru muške seniorske reprezentacije Svetislavu Pešiću za sve uspjehe koje je ostvario na ovoj poziciji i poželio mu puno sreće i radosti u godinama pred njim.

Proslavljeni trener Svetislav Pešić koji je osvojio medalje na svim velikim takmičenjima, Olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima, nakon tri godine u svom drugom mandatu na klupi nacionalnog tima, odlučio je da se povuče sa selektorske pozicije.

Košarkaški savez Srbije naveo je da Pešiću ugovor ističe krajem septembra.

“Nasleđe Svetislava Pešića u srpskoj, jugoslovenskoj i svetskoj košarci, ogleda se i kroz uspehe stručnjaka na klupskom planu, kao i uspehe sa reprezentacijom Nemačke, odnosno mlađim selekcijama SFR Jugoslavije, sa kojom je osvajao zlatne medalje u kategorijama do 19 godina - Svetsko prvenstvo, Bormio 1987 -a.

U posljednje tri sezone, Pešić je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i srebro na Svjetskom prvenstvu u Manili, uz plasman u osminu finala na Evrobasketu 2022.

Prethodno, Pešić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvajao zlatne medalje na Evropskom šampionatu 2001. u Istanbulu i Svjetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.

KSS je izrazio zahvalnost i doskorašnjem direktoru reprezentacije Srbije Draganu Tarlaću, koji je poslije tri godine uz srpski nacionalni tim nastavio karijeru sportskog funkcionera u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana