Kosta Kondić o pobjedi Igokee nad Podgoričanima: Energijom smo slomili Budućnost

Milan Zubović
Kosta Kondić o pobjedi Igokee nad Podgoričanima: Energijom smo slomili Budućnost

LAKTAŠI - Veliku pobjedu izvojevali su košarkaši Igokee koji su u osmom kolu ABA lige nadigrali Budućnost rezultatom 88:74. Bila je to druga pobjeda Aleksandrovčana nad timom iz vrha tabele nakon što su prošle nedjelje savladali Partizan u Beogradu.

Podgoričani su stigli u Laktaše kao blagi favoriti, naruku im je išao umor domaćeg tima kojem je to bila treća teška utakmica u samo sedam dana, koji se uz to tek dan prije utakmice vratio kući iz Italije. Ipak, na terenu nije djelovalo tako, jer su se momci Vladimira Jovanovića za sve pitali. Gostima nisu dali ni promil nade da mogu do trijumfa pa su stigli do šeste pobjede koliko ima i Budućnost.

- Ušli smo sa energijom i stavom da ih pobijedimo i uradili smo ono što smo očekivali. Definitivno, presudila je naša velika energija, jer nismo imali vremena da se spremimo za ovaj susret kao ni neku posebnu taktiku, već smo rekli da moramo držati koncentraciju. U drugom poluvremenu smo sveli njihove kontranapade na minimum kao i igru pet na pet. Odbrana je bila dobra u prvom poluvremenu, a još bolja u drugom kada smo ih baš dosta pritiskali - izjavio je košarkaš Igokee Kosta Kondić za “Glas Srpske”.

Ovaj trijumf daje veliko samopouzdanje njegovom timu koji je u ABA ligi vezao dvije pobjede protiv ekipa iz vrha tabele.

- Budućnost je prije početka sezone postavila visoke ciljeve i dosta uložila u igrački kadar. Oni su jedna od ekipa sa kojima ćemo se boriti za što mjesto u vrhu tabele tako da je ova pobjeda od izuzetnog značaja. Sa pobjedama protiv Partizana i Budućnosti lakše dišemo poslije nesrećnog poraza od FMP-a dok nas sada čekaju neki mečevi na domaćem terenu pa ćemo biti mnogo odmorniji za naredne izazove - rekao je Kondić.

Poslije utakmice u Laktašima uprava Budućnosti saopštila je da će ekipu u narednom periodu voditi Andrej Žakelj. “Plave” je prošle sedmice napustio Petar Mijović, Vladimir Todorović bio je prelazno rješenje dok Žakelj stiže iz Studentskog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana