Kosta Kondić, košarkaš KK Igokea: Igramo sve bolje

Darko Dragičević
Kosta Kondić, košarkaš KK Igokea: Igramo sve bolje

LAKTAŠI - Nakon prekida serije poraza, košarkaši Igokee zaredali su s dobrim partijama i pobjedama. U Laktašima je pala Cibona 81:67, pa je tim Vladimira Jovanovića ostvario četvrti vezani trijumf iako je nastupio bez povrijeđenog Dragana Milosavljevića.

Ekipa igra puno rasterećenije, što je primjetno da su nakon prekida loše serije u puno boljoj situaciji te da igraju s više samopouzdanja i s manje oscilacija. Teoretski ekipa se čak može boriti i za plej-of, ali prioritet je da se nastavi u sadašnjem ritmu i da mladi košarkaši imaju zapaženiju minutažu.

- Na početku smo krenuli loše u napadu, nismo bili konkretni sve do polovine prve četvrtine. Tada smo zaigrali onako kako smo željeli u oba pravca. Stvari su počele dolazi na svoje mjesto, digli smo na veći nivo, zaigrali čvršće i sveli smo rivala na 67 poena što je veoma dobro. Mislim da igramo sve bolje i sad imamo dovoljno vremena da se spremimo za finiš sezone i da odigramo što bolje i rasterećenije - istakao je Kosta Kondić.

Upravo mladi košarkaš dobija sve veću minutažu zajedno sa Ognjenom Stankovićem i nastoji da je što više iskoristi. Protiv Zadra morali su da zamijene povrijeđenog Kraforda.

- Protiv Zadra bila je čudna utakmica, dao sam sve od sebe kao i Stanković da odigramo što bolje. Svi momci hoće da pobijede, daju maksimum, nisam ni ja drugačiji od njih, želim samo da nastavim da kvalitetno radim - dodao je Kondić.

Trener Vladimir Jovanović ostvario je trijumf protiv svoje bivše ekipe.

- Čestitam ekipi na više nego zasluženoj pobedi. Od samog početka kontrolisali smo igru i rezultat. Mislim da smo se dobro pripremili, da su igrači, sem u nekim momentima u trećem periodu, bili na visini zadatka. Bili smo čvrsti i iskoristili smo naše prednosti. Svaka čast ekipi Cibone na celoj sezoni s obzirom na probleme s kojima se susreću. Želim im sreću i da se što pre iz toga izvuku i budu stabilan klub. Mi se okrećemo dalje našim obavezama - rekao je Jovanović.

U narednom kolu ABA lige Igokeu očekuje najteže moguće gostovanje u takmičenju. Odmjeriće snage protiv Partizana na parketu “Štark arene”.

Debi Radošića

Trener Jovanović je na posljednjim mečevima pružao sve veću minutažu i mladim košarkašima, tako da su Kosta Kondić i Ognjen Stanković dobili zapažene uloge i minutažu i protiv Zadra i Cibone. Na utakmici protiv zagrebačkog tima debitovao je mladi Ognjen Radošić koji se upisao u strijelce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana