Kosta Kondić, jedan od junaka pobjede Igokee nad Studentskim centrom: Uvijek sam tu za tim

Milan Zubović
Kosta Kondić, jedan od junaka pobjede Igokee nad Studentskim centrom: Uvijek sam tu za tim

PODGORICA - Predvođena Nikolom Marićem i Kostom Kondićem Igokea je slomila Studentski centar na gostovanju gdje je slavila rezultatom 90:81 u 16. kolu ABA lige čime je prekinula niz od četiri poraza.

Marić i Kondić su odigrali svoje najbolje partije u regionalnom takmičenju, a iskočili su u prvi plan nakon što je ekipa pred Novu godinu doživjela određene promjene igračkog kadra. Utakmicu je propustio Edin Atić zbog lakše povrede dok je sa ekipom prvi put putovao mladi Faruk Duvnjak koji nije dobio priliku.

Igokea je upisala desetu pobjedu uz koju ima i šest poraza i drži peto mjesto na tabeli.

- Došli smo do nekog željenog načina igre koji ćemo forsirati u nastavku sezone i biće tu mnogo igre kroz tranziciju sa ranim pikovima. Otišli smo u Podgoricu sa velikom energijom i željom da prekinemo crni niz što smo uspjeli. Odbrana je bila na dobrom nivou iako smo primili 81 poen, a ekipa je odradila odličan posao - izjavio je Kondić za “Glas Srpske”.

Definitivno je prekomandovan na plejmejkera gdje će minutažu dijeliti sa Ognjenom Stankovićem

- Definitivno sam na pleju, ali to nije striktno jer imamo dosta igrača koji su u stanju da prevedu loptu i veoma aktivno učestvuju u organizaciji napada. Kada ubrzavamo igru, onda su mnogi od njih u stanju da brzo povuku loptu, a kada igramo poziciono onda se traži plej. Od mene se očekuje da više razigravam i asistiram saigračima nego da budem poenter, ali eto otvorilo se i naravno da sam srećan, prije svega zbog pobjede, a onda i dobre partije koje ne bi bilo da mi saigrači nisu pomogli da zajedno dođemo do cilja - naveo je Kondić.

Upisao je i pet asistencija što je ranije ostvario protiv Zadra.

- Prezadovoljan sam poenima koje sam ubacio mada sam možda više zadovoljan brojem asistencijama koje sam imao i vjerujem da je to jedan od mojih kvaliteta. Do sada sam imao manju minutažu jer nas je bilo dosta u timu, ali odlaskom pojedinaca ukazala mi se prilika i vjerujem da sam je iskoristio na najbolji mogući način. Jedno vrijeme me nije bilo zbog povrede i sada je najbitnije da sam zdrav. Uvijek ću davati maksimum na terenu koji možda neće biti efikasan kao na ovom meču, ali ću tu uvijek biti za tim - istakao je Kondić.

Dobru saradnju u napadu ostvario je sa Marićem.

- Sa njim od početka sezone imam dobru konekciju i sada je to baš bilo vidljivo. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - dodao je Kondić.

Iduće subote gostovaće Cedevita Olimpiji koju su dobili na svom terenu.

- Očekuje nas gostovanje u Ljubljani kod ekipe koja je favorit na papiru, ali ne razmišljamo puno o tome, već kako da budemo još bolji. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za tu utakmicu koju želimo da dobijemo - zaključio je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana