Košarkaški savez BiH donio (ne)očekivanu odluku: Mladost primorana da igra

Milan Zubović
Košarkaški savez BiH donio (ne)očekivanu odluku: Mladost primorana da igra

MRKONjIĆ GRAD - Uprava košarkaškog kluba Mladost ogorčena je odlukom Košarkaškog saveza BiH da mora igrati odgođenu utakmicu 14. kola protiv Sparsa.

Susret je na rasporedu večeras od 19 časova u Mrkonjić Gradu, dok je prvobitno bio zakazan za 14. januar, kada je odgođen na zahtjev sarajevske ekipe i to na sam dan odigravanja zbog navodne bolesti nekoliko igrača. Prema nezvaničnim informacijama klub je bio dužan plate igračima, koji zbog toga nisu htjeli da igraju, pa je brže-bolje zatraženo odgađanje koje nije bilo po propisima jer propozicije takmičenja nalažu da utakmica može biti odgođena 72 časa prije početka uz valjan razlog ili dogovor dva kluba. Izuzetak može da bude samo saobraćajna nesreća ili vremenske neprilike zbog kojih bi gostujuća ekipa bila spriječena da dođe. Ogorčenje u taboru ekipe iz Mrkonjić Grada tim je veće što su oni imali informaciju da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom u njihovu korist i pri tom će Spars ostati bez boda. To bi Mladosti mnogo značilo jer bi napravila veliki korak ka nastupu u Ligi šest, a istovremeno eliminisala direktnog rivala u borbi za peto mjesto na tabeli.

- Spras je na dan utakmice zatražio odgađanje iako nije imao dovoljno dobar razlog. Ako su im četiri igrača bila bolesna, to nije razlog za odgađanje jer ima još ostalih u ekipi koji mogu da igraju. Potom smo dobili informaciju da će meč biti registrovan službenim rezultatom u našu korist, ali od toga nema ništa pa moramo da igramo, a sve to navodno zbog toga što u roku od 24 časa nismo uplatili određeni iznos prilikom podnošenja žalbe. Problem je bio što je utakmica otkazana nedjeljom pa banke nisu radile i nismo bili u mogućnosti da uplatimo taj iznos. Spars je ispao veliki mangup jer je čekao do posljednjeg trenutka i izabrao termin koji njemu odgovara. Da smo kojim slučajem izgubili u Prijedoru, ne bi se oni ovako ponašali. Sve ovo djeluje kao uličarska liga - rekao je trener Mladosti Goran Sladojević.

Prema najavi, Spars će u Mrkonjić Grad stići sa osam igrača i neće nastupiti Kovač, Petrakis, Valas i Avlijaš. Djeluje kao da Spars želi da odigra utakmicu samo da ne bude kažnjen oduzimanjem boda koji bi ga ostavio bez nastupa u Ligi šest.

Problemi sa sastavom

Kako utakmica nije zvanično registrovana par forfe, sada će predstavljati direktan okršaj za peto mjesto na tabeli koje će vrlo vjerovatno odrediti putnika u Ligu šest. Mladost trenutno drži šesto mjesto sa učinkom 10-10, dok je Spars peti sa 11-9, a prvi meč dobio je sa 99:92.

- Sada smo mi u velikim problemima pred ovaj meč. Povrijeđeni su Harun Huseinspahić i Matija Popović, dok Bogdan Mikavica nema pravo nastupa. Uz to, moramo ih dobiti sa sedam ili više poena razlike da bismo bili ispred njih na tabeli - naveo je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana