Košarkaški sabor održan po 25. put: Kondić najbolji igrač Srpske

Milan Zubović
Košarkaški sabor održan po 25. put: Kondić najbolji igrač Srpske

ZVORNIK - Član Igokee Kosta Kondić proglašen je za najboljeg košarkaša Republike Srpske u ovoj godini na Košarkaškom saboru u Zvorniku, dok je kod košarkašica tu titulu ponijela Nataša Šobot iz banjalučkih Orlova.

Grad na Drini po treći put bio je domaćin manifestacije koja je održana po 25. put, a završena je utakmicom seniorskih selekcija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije. Slavili su gosti rezultatom 95:83. Odličan otpor pružila je selekcija Srpske koja je povela u trećoj četvrtini da bi tada kod gostiju u igru ušao Stefan Simić, povezao redove, odigrao dobru odbranu i s nekoliko asistencija poveo svoj tim ka trijumfu. U pobjedničkoj selekciji koju je s klupe predvodio Vladimir Lučić, Vuk Borovićanin dao je 18, Srđan Krsmanović 14, Uroš Banjac 13, Andrija Vuković 11, a Čedomir Matić deset poena. U ekipi Srpske koju je kao selektor vodio trener Prijedor-Spartaka Danilo Palalić istakli su se Velibor Milovanović i Dejan Kokoruš sa po 14 poena dok je Đorđe Curović ubacio 11.

- Izuzetno mi je drago zbog ovog priznanja jer nije mala stvar biti najbolji košarkaš u velikoj konkurenciji igrača širom Republike Srpske. Mnogo je momaka koji sjajno igraju u svojim klubovima od Novog Grada do Trebinja pa mi zbog toga ova nagrada mnogo znači. Hvala svima koji su me izabrali i potrudiću se da odbranim titulu iduće godine - rekao je Kondić koji zbog klupskih obaveza nije mogao da bude na manifestaciji.

Prethodno su u revijalnoj utakmici košarkašice selekcije Republike Srpske izgubile od reprezentacije Srbije 68:73. Dan prije, uvertiru utakmici seniorskih ekipa napravile su U15 i U16 selekcije Srpske i Srbije. U konkurenciji dječaka do 15 godina slavila je Srbija sa 78:73, uz 16 poena i 12 skokova Nikole Kusturice, dok je kod domaćina Luka Galić imao 24 poena i devet skokova. Drugi meč između istih protivnika, ovaj put dječaka 2008. godište, nije donio mnogo uzbuđenja kao onaj ranije. Srbija je lako nadigrala vršnjake iz Srpske rezultatom 86:68. Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu bili su Nikola Karalić sa 18 poena i Vuk Danilović sa 14 koševa. Vuk je inače sin legendarnog srpskog košarkaša Predraga Danilovića. Kod domaće selekcije najbolji je bio Vukašin Gavranović sa dabl-dabl učinkom, 23 poena i 12 skokova.

Trojke i zakucavanja

Na poluvremenu su održana takmičenja u zakucavanju i brzom šutiranju trojki. Stefan Simić iz Vršca izveo je zakucavanje sa dvije lopte i podsjetio na Tonija Kukoča, koji je isto to uradio na Ol staru u Sarajevu. Marko Krstić iz Tamiša je s 15 poena bio najbolji u šutiranju trojki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana