Košarkaški klub Mladost dobiće novog-starog trenera: Sladojević pred povratkom

Milan Zubović
Košarkaški klub Mladost dobiće novog-starog trenera: Sladojević pred povratkom

MRKONjIĆ GRAD - Nekadašnji trener Mladosti Goran Sladojević ima najveće šanse da ponovo sjedne na klupu ekipe iz Mrkonjić Grada, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Sladojević je ekipu napustio 2020. koju je do tada vodio sa dosta uspjeha tokom deset godina koliko je proveo u klubu što ga čini jednim od najdugovječnijih trenera u istoriji košarke Republike Srpske i BiH. Nakon njega ekipu su trenirali Žarko Milaković, Tihomir Mustapić, Vladimir Radovanović i Boban Ninić koji je prošle sezone spasio klub od ispadanja u niži rang. Imenovanje Sladojevića trebalo da bi da bude potvrđeno nakon sjednice skupštine kluba koja je planirana za nekih 15 do 20 dana kada će biti imenovano novo rukovodstvo.

- Pripremamo izbornu skupštinu kluba koja će biti održana nakon četiri godine i na njoj će biti izabran novi saziv skupštine kao i novog rukovodstva. Nadam se da ćemo za 15-20 dana imati sve sređeno i onda će nova uprava krenuti sa radom, a prioritet je izbor novog trenera kao i stvaranje ekipe - rekao je predsjednik kluba Krstan Tomić.

Prema njegovim riječima ostaće u klubu, ali ne vjeruje da će ponovo biti predsjednik.

- Osam godina sam tu tokom kojih sam sa saradnicima držao klub na zavidnom nivou, ali je došlo do malog zasićenja i umora pa ne vjerujem da ću i dalje biti predsjednik. Potrebno je da uđu mlađi ljudi sa energijom, potrebna je svježa krv dok je moj neki plan da ostanem u upravi i savjetodavno pomognem rad kluba - rekao je Tomić.

Klub je prije nekoliko dana podnio prijavu za takmičarsku sezonu 2023-24 u Ligi BiH.

- Biće nam to 17 sezona u kontinuitetu da igramo u elitnom društvu i toliko godina ima samo Široki što je za svaku pohvalu i ponos, jer dolazimo iz malog mjesta, a toliko dugo se držimo među najboljim timovima - dodao je Tomić.

Učinak

Najbolji plasman u posljednjih devet sezona Mladost je ostvarila u sezoni 2015-16 kada je stigla do trećeg mjesta u ligaškom dijelu takmičenja sa učinkom 15-7, dok je u Ligi šest za šampiona BiH bila druga (5-5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana