Košarkaški derbi u "Boriku" podsjetio na nekadašnje duele

Darko Dragičević
Košarkaški derbi u "Boriku" podsjetio na nekadašnje duele

BANjALUKA - Derbi kao nekad! Košarkaši Borca i Igokee odigrali su kvalitetan meč pred odlično ispunjenim tribinama "Borika". Publika je imala šta da vidi, a na kraju slavila je Igokea rezultatom 71:65.

Ključna je bila serija gostiju 11:0 na kraju treće četvrtine. Borac je tada poveo 48:47, a nakon tajm-auta trenera Vladimira Jovanovića Igokea je zaigrala jače u odbrani i stekla, ispostaviće se, ključnu prednost. Sava Lešić je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je kod Borca Radoš Pelija imao 12.

- Čestitam igračima na pobjedi, mi smo imali jedan trening da se spremimo za ovu utakmicu protiv protivnika koji je kvalitetan, dobro vođen i nošen publikom u lijepo ispunjenoj dvorani. Znali smo da neće biti lako, svi ostali bar za sada imaju više vremena za pripremu od nas. Ipak, nama je cilj da pobijedimo svaku utakmicu u Ligi 6. Ostvarili smo još jedan korak i idemo dalje - istakao je trener Igokee Vladimir Jovanović te napomenuo da je stanje Dragana Milosavljevića i Nemanje Marića nepromijenjeno i da ne zna kad će se vratiti na parket.

Košarkaš Marko Jeremić je najavio borbu za titulu.

- Lepo je igrati pred punim tribinama. Borac je igrao dobru košarku, nije nas iznenadio. Igrali smo s puno oscilacija, moglo je bolje, ali je najbitnije da smo ostvarili pobedu. Ciljevi su najviši, sami sebi smo postavili ciljeve, posebno jer smo Kup izgubili i sada hoćemo da pokažemo gde nam je mesto - dodao je Jeremić. 

Trener domaćeg tima Zoran Kašćelan je istakao da su presudili iskustvo i kvalitet rivala.

 - Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi. Bila je lijepa predstava u "Boriku", posebno pred ispunjenim tribinama i uz veliku podršku publike. Malo je to i uticalo na našu mladu ekipu koja nije navikla na to. Ipak, pune tribine treba da budu motiv više. Smatram da smo zakazali u prvom poluvremenu kada je u pitanju skok i čvrsta igra u odbrani. Ono što smo radili tokom treće četvrtine je trebalo da radimo i u prvom poluvremenu, ali suštinski kvalitet i iskustvo su došli do izražaja, a meč je odlučila i ta nadmoć u skoku. Oni su mnogo iskusna ekipa, znaju da igraju u mnogo većim intenzitetima i to se vidi. Ovo je dobra lekcija za našu ekipu ako bismo sutra opet bili u prilici da se približimo nekoj ekipi višeg nivoa od nas. Moramo prije svega fizički da odgovorimo, a onda će do izražaja doći i taj talenat - poručio je Kašćelan. Borac će u narednom kolu igrati protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu, dok Igokea dočekuje Slobodu.

Hvala publici

Košarkaš Borca Boris Dragojević ističe da se nada da će ekipa i u narednim mečevima imati podršku publike.

- Loše smo otvorili meč, a onda smo uspjeli da se vratimo u trećoj četvrtini. Ipak, oni su tada dokazali kvalitet, odigrali agresivniju odbranu pa smo imali izgubljene lopte. Uz to smo promašili neke zicere i oni su se odvojili. Bilo je zaista lijepo igrati pred punom dvoranom i nadam se podršci i u narednim mečevima - rekao je Dragojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana