Hana Predojević za "Glas": Vjerovale smo u uspjeh!

  Darko Dragičević  
Hana Predojević za "Glas": Vjerovale smo u uspjeh!

LAKTAŠI - Ženska košarka u Srbiji ne treba da brine za svoju budućnost. Mlada reprezentacija do 18 godina osvojila je bronzu na Evropskom prvenstvu u Portugaliji i pokazala da se na njih i te kako mora računati u narednim godinama.

Značajan doprinos uspjesima Srbije dala je i Hana Predojević, košarkašica banjalučkih Orlova. Ona je na prvenstvu imala odličnu minutažu koju je iskoristila i imala je prosjek od 7,6 poena te 5,7 skokova po meču. 

Srbija je u meču za treće mjesto savladala Izrael 72:56 te je tako donijela bronzanu medalju.

- Presrećne smo zbog medalje. Sigurno je da je to dodatni motiv za sve nas za nastavak karijera i da želimo da nastavimo sa uspjesima. Ovim trećim mjestom smo izborile plasman na Svjetsko prvenstvo, gdje ćemo opet igrati sa najboljim timovima i za nas je svaki meč novo iskustvo i u njemu želimo da se dodatno dokazujemo - rekla je Hana za “Glas Srpske”.

Početak šampionata nije bio dobar. Reprezentacija je u grupi doživjela tri poraza, od kojih su neki bili na jednu loptu. Ipak, djevojke nisu klonule, već su bile najbolje kad je to bilo najpotrebnije.

- Protiv Italije smo poražene na jednu loptu, a zaista je bio sjajan meč i protiv Portugalije, gdje je domaćin imao veliku podršku. Uprkos porazima, nismo klonule duhom. Vjerovale smo da možemo puno bolje i to smo pokazale na parketu. Ostvarile smo pobjedu u osmini finala protiv Poljske koja nam je dala snagu, pa smo zatim savladale Finsku. Španija je bila bolja u polufinalu, a mi smo zatim savladale Izrael za bronzu, čime smo ostvarile naše ambicije. Ekipa je definitivno pokazala karakter, igrale smo dobro i vratile smo se nakon ta tri poraza, što pokazuje da smo vjerovale u nas i naš dobar rad - dodala je Predojevićeva.

Mlada košarkašica ističe da je za nju ovo bilo sjajno iskustvo.

- Zaista sam prezadovoljna svojim partijama i minutažom koju sam imala na prvenstvu. Ovo je veliki podstrek za dalju karijeru, da se i u budućnosti borimo za medalju s reprezentacijom jer je to poseban uspjeh, prvo da uđem među 12 odabranih, a da se zatim borim za medalju - istakla je Hana.

Mlada košarkašica će i naredne sezone nositi dres Orlova koji su imali sjajnu sezonu.

- Zaista smo prezadovoljni sezonom koju smo imali. Došao je novi trener. Uskoro će okupljanje, tako da ćemo i u ovoj sezoni nastojati da ponovimo rezultate koje smo imali. Bila je zaista sjajna sezona i imamo veliki motiv da je ponovimo - poručila je na kraju sjajna košarkašica.

Odmor

Mlada košarkašica je imala veoma napornu sezonu sa Orlovima, jer su igrale na četiri fronta pa je zatim išla na pripreme reprezentacije, tako da praktično nije imala pravi odmor.

- Imala sam mali odmor nakon završetka sezone i sad ću do starta priprema biti slobodna. Ne žalim se, sve se isplatilo osvajanjem ove medalje - dodala je Predojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana