Košarkaši Srbije igraju danas protiv Južnog Sudana u trećem kolu Mundobasketa

Tanjug
Košarkaši Srbije igraju danas protiv Južnog Sudana u trećem kolu Mundobasketa

MANILA - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće danas od 10 časova protiv selekcije Južnog Sudana u meču trećeg kola grupe B Svjetskog prvenstva u Manili.

Srbija je obezbijedila plasman u narednu fazu takmičenja, pošto je u prvom kolu savladala Kinu 105:63, a potom selekciju Portorika 94:77.

Južni Sudan je u prvom kolu poslije produžetka poražen od Portorika 101:96, a potom je savladao Kinu 89:69. U drugom meču trećeg kola grupe B od 14 sati će igrati Kina i Portoriko.

- Očekuje nas teška utakmica, svaki meč je ovde težak. To se može videti i po rezultatima. Već su počela iznenađenja. Naravno da smo mi favoriti i ne sakrivamo se po pitanju toga, da li smo favoriti protiv našeg sutrašnjeg protivnika - rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

On je dodao da je selekcija Južnog Sudana ozbiljna ekipa.

- Jedna od retkih koja igra sa mnogo atletike, trčanja. Agresivni su u odbrani i skoku. Videli ste kako su pobedili Kinu, koja u tom duelu nije mogla da se sastavi. Tako da, ne postoji nijedan protivnik koga mi ne poštujemo i mi moramo da znamo da smo ovde došli da od utakmice do utakmice pokušamo da poboljšamo našu igru. Mi smo odigrali tek dve utakmice i još treba da igramo. Svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica - istakao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana